banner388

Durumları İçler Acısı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, evleri ağır hasar gördüğü için dışarıda kalan Ürek ailesi yardım eli bekliyor.

Durumları İçler Acısı!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, evleri ağır hasar gördüğü için dışarıda kalan Ürek ailesi yardım eli bekliyor.

09 Temmuz 2016 Cumartesi 10:53
Durumları İçler Acısı!

78 gün boyunca Uludere'de yakınlarının kira almadan verdiği evde kaldıklarını ifade eden baba Ömer Ürek, "Uludere'deki yakınlarımız bize orada destek oldu. Gıda ve eşya desteği verdiler. Sokağa çıkma yasağı sonrasında hemen yola çıkıp geldik.17 yıl boyunca hurdacılık ve çobanlık yaparak biriktirdiğim ve borç harç aldığım evimin yıkılmış olduğunu görünce biz de yıkıldık. Şimdi ise tekrar hurdacılık yapabilecek param bile yok" şeklinde konuştu.

3 çocuk babası Ömer Ürek, "40 gündür buradayız. Gidecek yerimiz yok. Dışarıda kalıyorum. Eğer hava sıcaksa burada evimin önünde yatıyorum. Hava soğuk ise de tanıdıklarımdan yardım istiyorum. Kapı kapı geziyorum, açan olursa içeri giriyoruz, bize kapı açan olmadığında da yine buraya geri dönüyoruz. Çok mağdur ve perişan bir durumdayız" dedi.

Anahtar Kelimeler:
HavaGıdaUluderede
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.