banner388
banner390
banner410
banner408

Diyarbakır'da çatışma: 1 şehit 9 yaralı

Diyarbakır'da PKK'nın sözde gençlik yapılanması YPS'ye yönelik düzenlenen operasyonda 1 polis şehit olurken 1 polis ise yaralandı.

banner269

Diyarbakır'da çatışma: 1 şehit 9 yaralı

Diyarbakır'da PKK'nın sözde gençlik yapılanması YPS'ye yönelik düzenlenen operasyonda 1 polis şehit olurken 1 polis ise yaralandı.

03 Kasım 2017 Cuma 10:07
Diyarbakır'da çatışma: 1 şehit 9 yaralı

Diyarbakır'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 1 polis memuru şehit olurken 9 polis ise yaralandı. Olayda 1 terörist etkisiz hale getirildi.


Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sabah saat 06:00 sularında terör örgütü PKK'nın sözde gençlik yapılanması YPS'ye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi'ne düzenlenen operasyonda, bir adrese giren güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 10 polis yaralanırken 1 terörist ise etkisiz hale getirildi. 


Yaralı polisler olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Eyyubi Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Durumu ağır olan bir polis memuru yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit düştü.


Diyarbakır Valiliği'nin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yapılan istihbari çalışmalarda PKK KCK terör örgütünün YPS biriminde faaliyet gösterdiği tespit edilen adreslere bugün 06.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyon kapsamında, PKK/KCK mensubu bir şahsın yakalanabilmesi amacı ile Kayapınar Huzurevleri Mahallesinde bulunan bir adrese güvenlik güçlerimiz tarafından giriş yapıldığı esnada çatışma çıkmış, çıkan çatışmada biri ağır olmak üzere toplam 10 güvenlik görevlimiz yaralanmıştır. Yaralılar Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesine sevk edilmiş olup, ağır yaralanan güvenlik görevlimiz kurtarılamayarak şehit olmuştur. Meydana gelen çatışma sonucunda PKK/KCK terör örgütü mensubu 1 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Şehit güvenlik görevlimize Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Yaralı güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliğinin sağlanması amacıyla terör ve teröristle yapılan mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir" ifadeleri yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
DiyarbakırPolisşehit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.