banner388
banner390
banner410
banner408

Devletten yardım alanlar dikkat!

Hükümet yeni bir uygulamayı devreye sokmaya hazırlanıyor. Devletin almış olduğu kararda sosyal yardım alan vatandaşlar yeni düzenlemeyi dikkate almazsa yaptırımla karşılaşacak.

banner269

Devletten yardım alanlar dikkat!

Hükümet yeni bir uygulamayı devreye sokmaya hazırlanıyor. Devletin almış olduğu kararda sosyal yardım alan vatandaşlar yeni düzenlemeyi dikkate almazsa yaptırımla karşılaşacak.

22 Haziran 2017 Perşembe 13:53
Devletten yardım alanlar dikkat!

Hükümet yeni bir çalışmayı devreye koyuyor. Bu çalışmada hem işveren hem de vatandaş nezdinde bir kazanım söz konusu.

Sosyal yardım alanlar iş hayatına kazandırılması hedefleniyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sosyal yardım alanların istihdam edilmesi üzerine çalışılan yönetmelikte son haline gelindi ve resmi gazetede yayınlandı. Bu kapsamda son bir yıl içerisinde en az bir defa sosyal yardım alan kişilerin çalışma hayatına katılması sağlanacak.

İş bulma sürecinde İŞKUR devrede

Hükümetin sağladığı sosyal yardımlardan faydalanan kişiler İŞKUR’a yönlendirilecek ve bu kurum aracılığıyla vatandaşların uygun işlerde çalışabilmesinin çalışması yapılacak.

Sosyal yardım kesilebilir. İşverene de kazanımı söz konusu

Eğer iş teklifinde 3 defa reddetme durumu gerçekleşirse sosyal yardım bir yıl süre ile kesilecek. Uygulamadan işverenlerde kazançlı durumu çıkıyor. Zira bu kapsamda personel alımında bulunacak işverenin sigorta primleri de devlet tarafından ödenecek.

Kaynak:Sabah

Son Güncelleme: 22.06.2017 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayram 2017-07-12 02:53:22

DEVLETİN YARDIMI TAKDİRE ŞAYAN AMA ARAŞTIRMASINI İYİ YAPMIYOR YARDIM ETTİĞİ AİLELERİN ARASINDA TERÖRİSTLER BİLE VAR ZEKİ ÇOCUĞU ZEKA ÖZÜRLÜ DİYE YUTTURUP AYLIK ALANLAR VAR BELEDİYEDEN KÖMÜR ALIP SATANLAR VAR DOGALGAZLI BİNADA OTURUP KÖMÜR YAKANLAR VAR AÇIKCA BİZ DEVLETDEN ALIYORUZ SANANE DİYENLER VAR SENİN NEYİN GİDİYOR DİYENLER VAR VELHASIL VAR OĞLU VAR ONUN İÇİN DEVLET İYİ ARAŞTIRMALI VE KOMŞULARINDAN GERÇEĞİ ÖGRENMELİ ONA GÖRE DAVRANMALI DOĞALGAZLI BİNADA KOMBİSİ PETEĞİ OLAN İNSANLARA KÖMÜR YARDIMI YAPILMAMALI GERÇEK MAĞDUR 4 50 YAŞINI AŞMIS OLUR 20 VEYA 49 YAŞINDAKİ İNSANA SAKAT DEĞIL SAĞLAM İSE YARDIM EDİLMEZ GİTSİN BİR FİRMADA ÇALIŞSIN ANLAŞMALI BOŞANIYOR KOCASINDAN GÜYA NAFAKA ALIYOR BAŞKA GELİRİM YOK DİYOR KOCASI GÜNDÜZ GİDİP GECE 01 DEN SONRA EVE GELİYOR DEVLET BUNA PARA GIDA BELEDİYE KÖMÜR YARDIMI YAPIYOR DOGALGAZLI BİNADA KÖMÜR YAKTIRIYOR BİRŞEY SÖYLEDİĞİN ZAMANDA DEVLET BANA İZİN VERİYOR SANANE DİYOR GİT ŞİKAYET ET DİYOR KOMŞULARINA OLMADIK HAKARETLER EDİYOR