banner388

Darbe Girişiminin Faturasını Kim Ödeyecek?

Yaşanan darbe girişimi sonrasında oluşan zarar oldukça büyük. Peki bu zararı kim karşılayacak? Cevabı haberimizin detayında...

Darbe Girişiminin Faturasını Kim Ödeyecek?

Yaşanan darbe girişimi sonrasında oluşan zarar oldukça büyük. Peki bu zararı kim karşılayacak? Cevabı haberimizin detayında...

22 Temmuz 2016 Cuma 09:12
Darbe Girişiminin Faturasını Kim Ödeyecek?

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sürecinde yaşanan tüm zararı devlet, darbecilere ödetecek. FETÖ mensubu hainlerin yarattığı bu kaos ortamında ölen yada yaralananın tazminatları da darbecilerin cebinden çıkacak.

Bu kararın alınmasında vatandaşın yoğun talebi etkili oldu. Devlete, millete verilen bu zararlar darbecilerden tahsil edilmeli diye. Peki nasıl olacak?
  1. Darbecilerin mallarına el konulacak
  2. Suçu ispatlanan darbecilere tazminat davası açılacak
Önümüzdeki süreçte OHAL kararıyla neler beraber neler yapılacak?
  1. Kamu kurumlarında çalışan tüm personel 1 ay içerisinde incelenip, sonuçlandırılacak
  2. Ağır cezalar geliyor. Örgütle direkt ilişkili kişiler, tazminatsız işten atılıp, mahkeme sürecine sokulacak, sempatizanlar ise tenzili rütbeye gidecek.
  3. Paralel yapıyla en ufak bağlantısı olan dernek, vakıf, okul gibi tüm kurumlar kapatılacak.
  4. Darbecilerin mallarına aklanana kadar tedbir konulacak
  5. Darbecilerin devlete verdiği zarar tespit edilip, tahsil edilecek. Hayatını kaybeden sivil şehitleri aileleri ve yararlanan vatandaşlar da tazminat almak için bu darbecilere tazminat davası açacak.
  6. Jandarma Genel Komutanlığı kaldırılıp,jandarma  İçişleri Bakanlığı'na bağlı bir genel müdürlük haline getirilerek. Daha doğrusu kır polisine dönüştürülecek.
  7. Gözaltı süresi en az 7 gün olarak uzatılacak
  8. Askeri okullar Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlanarak darbeci zihniyete hizmet edecek adam yetiştirilmesi önlenecek. Harp Akademileri ise YÖK'e bağlanacak.
  9. Darbeciler hızlı ve sağlıklı bir şekilde özel salonlarda yargılanacak
  10. Fethullah Gülen'in gerçek yüzünü anlatmak için bazı bakanlar  ABD ve AB'ye gidecek.
  11. OHAL'in, sadece FETÖ için ilan edildiği, vatandaşların bundan etkilenmeyeceği anlatılacak. Dışarıda kötü bir izlenim bırakmamak adına yabancı parlamenterler TBMM'ye davet edilerek, bombalanan yerler gösterilecek.
  12. Eleştirilen istihbarat yapısı kökten değişecek.
  13. Genelkurmay'ın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanabilir. Yada bir başka seçenek olarak Genelkurmay ve MİT Cumhurbaşkanı'na bağlanabilir.
  14. TSK'ya personel alımında imam hatip mezunlarına konan yasak kaldırılacak
  15. General olma sistemi değişecek.
Son Güncelleme: 22.07.2016 09:37
Anahtar Kelimeler:
Darbe Girişimi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.