banner388
banner390
banner410
banner408

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Türkiye'de yargı bağımsızdır"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, büyükelçilere tepki gösterdi...

banner269

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Türkiye'de yargı bağımsızdır"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, büyükelçilere tepki gösterdi...

19 Ekim 2021 Salı 22:25
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "Türkiye'de yargı bağımsızdır"

Bakanlıktan yapılan açıklama sonrasında Osman Kavala davasıyla ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda'nın Ankara Büyükelçileri, bu sabah Bakanlığa çağırıldı.

Fuat Oktay Twitter üzerinden yaptığı açıklamada  ise Osman Kavala'nın yargılanmasıyla ilgili "Türkiye'de yargı bağımsızdır ve Türkiye tam bağımsız bir ülkedir. Yargıya müdahaleyi arzu edenler, bu arzularını kendi ülkelerinde gerçekleştirmeye devam edebilirler. Görevli bulundukları ülkenin bağımsızlığına sadakat göstermek zorunda olan ve 'yargı bağımsızlığından' söz eden bazı ülkelerin büyükelçileri, hadlerini aşarak 'siyasetin yargıya müdahalesini' talep etmişlerdir. Türkiye'de yargı bağımsızdır ve Türkiye tam bağımsız bir ülkedir. Yargıya müdahaleyi arzu edenler, bu arzularını kendi ülkelerinde gerçekleştirmeye devam edebilirler" dedi.

10  KONSOLOSLUKTAN ORTAK AÇIKLAMA

Konsolosluklardan ortak açıklamayla "Osman Kavala’nın tutuklanmasının üzerinden dört yıl geçti. Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir.

Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İsveç, Kanada, Norveç ve Yeni Zelanda Büyükelçilikleri olarak Türkiye’nin uluslararası yükümlülükleriyle ve milli kanunlarıyla uyumlu şekilde, bu davanın adil ve hızlı biçimde sonuçlandırılması gerektiği kanısındayız. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu husustaki kararları doğrultusunda Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılmasının sağlanması için Türkiye’ye çağrıda bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı

Son Güncelleme: 19.10.2021 22:34
Anahtar Kelimeler:
Osman KavalaFuat Oktay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Anthiseptic 2021-10-20 00:09:27

Günün kısa fıkrasıydı bu herhalde? Söylediğine kendisi inanıyor mu sormak gerek.

Avatar
Vatandaş 2021-10-20 09:14:55

Aklı başında selim bir kişiye sorun Türkiyede yargı bağımsız mı diye :) Kesinlik ile değil ne yardı bağımsız, ne asker bağımsız, ne polis bağımsız nede merkez bankası artık tek adam rejiminde hiç bir şey bağımsız değil! Bu kabul etmeyen alakası yok diyen bilin ki Allahın ona verdiği beyini boşa kullanıyor.

Avatar
Anthiseptic 2021-10-20 09:21:57

Madem yorumlarımızı yayınlamayacaksınız , bu seçeneği devre dışı bırakın. Burada sanırım 2 farklı görüşten moderatör var. AKEPEli moderatör ve muhalif modaratör. AKEPEli moderatöre denk gelirsek , AKEPE yi eleştiren yorumlarımız sansürleniyor. Ama muhalefete sallayanların yorumları yayınlanıyor. Muhalif moderatöre denk gelirsek , adam adil şekilde tüm yorumları yayınlıyor...

Avatar
Veli 2021-10-20 09:25:34

"Türkiye de yargı bağımsızdır" demiş.
Gerçekten kendi söyöediğine inanıyormu acaba. Daha birkaç gün önce bir HSK üyesi Devlet Bahçeli talimat verdi bende görevimden istifa ettim dedi. Bu nasıl bağımsızlıktır.
Erdoğan Bayraktar bağımsız bir savcıya ifade veririm dedi ama bir tane bile yürekli savcı çıkmadı.
Türkiye de yargı her zaman siyasi veya başka güçlerin yönetiminde olmuştur.
Geri kalmışlığın göstergesi.
Hakimler aldığı talimata göre tutuklama yada vb karar veriyorlar.
HUKUK işler hale geldiğinde siyasi irade suçu yargı mensuplarına atacak.
Bu ülkede ne siyasilerin nede hukuku hiçe sayıp emirle karar veren yargıçların yatacak yeri var.

Avatar
Cemalettin Özcan 2021-10-20 13:10:18

Biz de inandık???

Avatar
ABD 2021-10-22 05:08:40

Dünya boş fani dünya