banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur zammı ile ilgili açıklama geldi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur zammı ile ilgili açıklama geldi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. 

24 Ağustos 2021 Salı 16:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur zammı ile ilgili açıklama geldi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan' bugün katıldığı AK Parti genişletişmiş İl Başkanları toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak AK Parti döneminde yapılanlardan bahsetti.

MERKEZ BANKASI REZERVİ

Erdoğan Merkez Bankası rezervleriyle ilgili açıklamada bulunarak "Türkiye'nin yıllık ortalama büyüme oranını yüzde 1'in altından aldık, yüzde 5.1 seviyesine getirdik. İhracatımızı 36 milyar dolardan aldık, geçtiğimiz yılı 170 milyar dolarla kapattık. Bu yıl inşallah 20 milyar doların üzerine çıkarmış olacağız. Merkez Bankası rezervimiz şu an itibarıyla 109 milyar dolar seviyesindedir. Önümüzdeki, günlerde 115 milyar doların üzerine çıkacak. Bir miktar düşen milli gelirimizi inşallah en kısa zamanda trilyon doların üzerine çıkaracağız. Türkiye son 19 yılda 9 milyon vatandaşına iş bulmuş, istihdamını 9 milyon artırmış bir ülkedir. Türkiye gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında en düşük kamu ve özel sektör borçlanması oranına sahip devletlerden biridir. Geleceği ipotek altında olmayan bir ülke sıfatıyla sürekli vizyon genişletiyoruz. Yaşadığımız afetlerin ve benzeri krizlerin süratle üstesinden gelebiliyor, başkaları gibi ciddi savrulmalarla karşılaşmıyoruz" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET

Aile ve sosyal hizmetlerde son 19 yılda toplam 431 milyar lira tutarında sosyal yardım yaptık. 360 sosyal hizmet merkezini hizmete açtık. Çalışma ve sosyal güvenlikte 2002'de 184 lira olan asgari ücret bugün 2 bin 825 liraya ulaştı. Mahalli irade sistemimizi güçlendirmenin yanında daha katılımcı bir yapıya kavuşturduk. Vatandaş-muhtar işbirliği için muhtar bilgi sistemini kurduk.

"GÖNÜLLÜ SURİYELİ SAYISI 455 BİNİ GEÇMİŞTİR"

Göç dalgaları için 16 bin kişi kapasiteli 25 geri gönderme merkezi oluşturduk. Gönüllü Suriyeli sayısı 455 bini geçmiştir. Güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok ettik. Karayolu tünel sayımız 83'ten 447 adede, tünel uzunluğumuz 50 kilometreden 617 kilometreye ulaştı. İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu yatırımlarıyla karayolu yolculuğunun standartlarını yükselttik.

"DÜNYANIN SAYILI SAVUNMA SANAYİ ÜLKELERİ ARASINDAYIZ"

Konuşmasına savunma sanayi ve yerli otomobil ile devam eden Erdoğan "Türkiye, İHA'lar başta olmak üzere pek çok alanda dünyanın sayılı savunma sanayi ülkeleri arasında.... Yerli otomobilimizin üretim süreci planlandığı şekilde yürüyor. İnşallah 2023'te kendi otomobilimizi yollarda göreceğiz." ifadelerini kullandı.

MEMUR ZAMMI

Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in konuşmasının ardından Erdoğan "2022-2023 yılları için memur maaşlarındaki artış oranı ortalama yüzde 31,2 ve miktar olarak 1352 lira olarak gerçekleşmiştir. En düşük memur maaşı 4 bin 348 liradan 5 bin 700 liraya yükselmiştir. Kamu işçilerimizden sonra memurlarımızı da enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik. Dün imzalanan kamu çalışanlarımıza yönelik toplu sözleşmenin ülkemize ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." açıklamalarında bulundu.

2023 SEÇİMLERİ 

Erdoğan 2023 seçimleri ilgili ise "Bizim gerçekleri göstermediğimiz her yerde karşımızdakilerin yalanları kök salıyor. 2023 haziranına kadar gece-gündüz çalışmamız gerekiyor. Milletimizin gönlünü kazanacak şekilde sahada olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
ZamMemur ZammıErdoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
8.köydeN 2021-08-25 07:46:20

Asgari ücrete zam yokmu.
Asgari ücret haric her şeye %70 zam geldi.

Avatar
ÇETİN 2021-08-25 13:58:23

Bir grup yine başkanı yanıltıyor... artış 31,2 değil..böl ikiye..yıllık:%15,51..31,2 aldatmaca... Başkanın önüne bu tür metinleri koyanlara yazıklar olsun.. Millet cahil mi.. Anında tebessümler.. Başkana bu yapılır mı..??? metni yazanlar.. Memurları çok hafife alıyorsunuz.. yapmayın.. 3600 konusunda REİS'i bence yine aldattınız...basit çözümü.. yine yokuşa sürdünüz.. hep yalancı pusuda bekleyen muhalefetin ekmeğine yağ sürüyorsunuz.. Reis'e yazık ediyorsunuz..nasıl şu sel.,deprem gibi afetlerde konut sorunu anında çözülüyor.. 3600 konusunda bu şekilde çözülmeli.. sayın yetkililer yara büyük..haksızlık büyük...illa muhalefetin oyları biraz daha yükselsin diye mi bu konuyu uzatıyorsun.. AKPARTİ'ye ve Reis'e çok çok yazık ediyorsunuz...çünkü bu tarz REİS'in tarzı değil..halledilecek bir konu niçin yarınlara bırakılsın..???? milyonlar bu konuda çözüm beklerken.. "ileri günlerde hallederiz.." gibi cümleler nasıl bir cümle...yalancı muhalefet yine bayram ediyor..bundan haberiniz var mı sayın yetkililer..?????