banner388

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan idam açıklaması

Sivas'ta şehit edilen N.K. ve daha 11 aylık olan çocuğu M.B.K. hain bir bombalı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehit cenazesine katıldı. Yapılan açıklamalarda idam konusuna da değinildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan idam açıklaması

Sivas'ta şehit edilen N.K. ve daha 11 aylık olan çocuğu M.B.K. hain bir bombalı saldırı sonucu hayatlarını kaybetmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şehit cenazesine katıldı. Yapılan açıklamalarda idam konusuna da değinildi.

01 Ağustos 2018 Çarşamba 23:52
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan idam açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan hain saldırı sonucu hayatlarını kaybeden 2 şehidimizin cenaze namazına katıldı. Erdoğan son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar mücadelemizin devam edeceğini vurgulayarak, “Her şeyden önce şu anda huzurlarında bulunduğumuz şehidimiz Nurcan kardeşimize öbür tarafta Bedirhan Mustafa yavrumuza bu iki şehidimize öncelikle Rabbimizden rahmet diliyoruz. Makamlarını ifade etmemize gerek yok. Makamları belli. Hakkın yolunda öldürülenleri ölüler demeyiniz. Onlar diridirler. Ancak siz bilemezsiniz. Yerleri belli. Sevgililer sevgilisi peygamberimize komşu. Böyle yüce bir makama uğurluyoruz ancak bir gerçeği sizlerin şahında tüm milletimize tüm dünyaya duyurmak istiyorum. Bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak, ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri ve hanım kardeşlerimizin katilli olarak bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Bunların inine girdik, girmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bunları peşini bırakma yok. Son haftalarda son aylarda son yıllarda nedenli onlar kaçıp biz kovalıyoruz biliyorsunuz. Bunlarla mücadelemize son terörist kalıncaya dek devam edeceğiz. Bu milletin huzurunu bölmeye, bizi parçalamaya kimsenin hakkı yok. Her ne kadar birileri bu bölücü terör örgütünün yanında olmak sureti ile bunlara yol veriyor yol açıyorlarsa da, ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Biz bunların peşini bırakmayacağız. Bizim askerimiz, polisimiz, jandarmamız ve güvenlik korucularımız ile bu mücadeleyi devam ettiriyoruz.” sözlerini kullandı.

Kendisine yöneltilen "idam isteriz" şeklindeki talepleri yanıtlayan Erdoğan, “İdam konusundaki hassasiyetimi biliyorsunuz. Tüm mesele, parlamentoya geldiği zaman, parlamentodan geçtiği anda benim için onaylamamak diye bir şey yoktur, onaylarım. Çünkü biz bu tür katillerin konumunun ne olduğunu biliyoruz. Biz biliyoruz ki bunlar bu yaptıkları katliamla bunun bedelini aynen ödemek durumundadırlar. Bunun la ilgili inşallah atacağımız adımlar yakındır. Şunu bilmenizi istiyoruz. Bu konuda Hans ne der George ne der biz buna bakmayız. Hak ne der buna bakarız. Şehide ve yavrusunu uğurluyoruz. Serkan yavrumuza da sabırlar diliyoruz. Biliyorum ki sizler oradaki bu görüşme ile birlikte belki sizin o çağrınıza karşı farklı bir seda ile size gelmenin oda huzuru içinde oldu. Bundan dolayı da hiç rahatsız olmayacağız. Çünkü bu yolculuk farklı bir yolcuk. Bunlar birer vesileydi. Rabbim inşallah bu vesile ile; ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı cananı bütün varımı alsın da Huda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyerek bu yolculuk da sana geldim. Şehitler diyarındayız. Ta Çanakkale’den ta Bedir’e Uhud’a kadar o şühedanın izindeyiz. Rabbim bizlere de aynı makamı nasip etsin. “ ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.