banner388
banner390
banner410
banner408

CHP İzmir depreminin araştırılmasını istiyor

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Ege’de meydana gelen 6.3 şiddetindeki depremin araştırılması için TBMM Başkanlığı’na önerge sundu.

banner269

CHP İzmir depreminin araştırılmasını istiyor

CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Ege’de meydana gelen 6.3 şiddetindeki depremin araştırılması için TBMM Başkanlığı’na önerge sundu.

13 Haziran 2017 Salı 18:01
CHP İzmir depreminin araştırılmasını istiyor

Ege’de İzmir’in Karaburun ilçesi yakınlarında meydana gelen 6.3 şiddetindeki deprem büyük korku yaşanmasına neden olmuştu. CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, depremin araştırılması için TBMM Başkanlığı'na önerge sundu.


CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Ege’de meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremi TBMM gündemine taşıdı.


CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, 100 yıllık süreçte İzmir’de 6 ve üzeri büyüklüğünde 5 deprem meydana geldiğinin altını çizerek bölgedeki tektonik hareketliliğin ve depremselliğin araştırılması için önerge verdi. 


TBMM’YE sunulan önergenin gerekçesinde şu görüşlere yer verildi:


"İzmir, İstanbul’dan sonra deprem riski açısından en kırılgan illerin başında gelmektedir. Yerbilimcilerin açıklamalarına göre İzmir ve çevresi dünyanın tektonik yönden en aktif bölgelerinden biridir. Bu nedenle İzmir, büyük depremlere gebe, birbirine paralel dört fay hattının yanı sıra genç ve yaşlı birçok kırığı içinde barındıran ve yer kabuğu ince olduğu için yıkıcı riskler taşıyan bir bölgedir. 


Yapılan araştırmalara göre doğu- batı uzantılı iki ana kırık aktif durumda olup büyük depremler üretme potansiyeline sahiptir. Bölgenin depremselliği hareketli olduğu için zaman zaman stres boşalmaları olmakta, bu depremler artçılarla birlikte bir dizi şeklinde devam etmektedir. Nitekim son olarak Karaburun açıklarında merkez üssü Ege Denizi olan ve 6,2 büyüklüğünde olduğu belirtilen deprem can ve mal kaybına yol açmasa da büyük korkuya ve paniğe yol açmıştır. Ancak geçmişte de İzmir’de buna benzer 6 ve üzeri şiddetinde depremler meydana gelmiş can ve mal kaybına yol açmıştır.
 

Son bir asırda İzmir’de meydana gelen 6 ve üzeri şiddetindeki 5 adet deprem gerçeği karşısında bölgedeki tektonik hareketliliğin ve depremselliğinin araştırılması, risk haritasının çıkarılması ve olası yıkıcı bir depreme karşın alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla Anayasanın 98, TBMM İçtüzüğü'nün 104. ve 105. maddeleri uyarınca CHP Grubu adına bir meclis araştırması açılmasını isteriz." 

Anahtar Kelimeler:
ChpTbmmDeprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.