banner388
banner390
banner410
banner408

Çerkezoğlu: Asgari ücretle geçinmenin olanağı yok

Vatandaşın merakla beklediği 2020 asgari görüşmelerine az bir süre kaldı. Asgari ücretlere dair yeni gelişmeler meydana geldi. Detaylar, haberimizin devamında...

banner269

Çerkezoğlu: Asgari ücretle geçinmenin olanağı yok

Vatandaşın merakla beklediği 2020 asgari görüşmelerine az bir süre kaldı. Asgari ücretlere dair yeni gelişmeler meydana geldi. Detaylar, haberimizin devamında...

29 Ekim 2019 Salı 19:48
Çerkezoğlu: Asgari ücretle geçinmenin olanağı yok

Asgari ücret görüşmelerinin Aralık ayının ilk haftalarında yapılması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde yeni ekonomi programına göre memur ve işçi maaşlarının hedeflenen enflasyon değerinde zamlanması kararı verildi.

Verilen bu karar hakkında açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu,“İktidar önümüzdeki yıl için hedeflenen enflasyon üzerinden IMF’nin reçetesi doğrultusunda hedeflenen enflasyon üzerinden artıracağım diyor ki bu çok ciddi bir problem, çok sert bir düşük ücret politikası demektir bu. Çok ciddi bir yoksullaşmayı yaratır” ifadelerini kullandı.

"ÇOK CİDDİ BİR YOKSULLAŞTIRMAYI YARATIR" 

Çerkezoğlu “Asgari ücretlinin geçinmesine imkan yok. Bir asgari ücretle geçinmenin olanağı yok” diyerek “Asgari ücret bir ülkedeki gelir bölüşümünü gösteren en temel gösterge. O açıdan asgari ücretteki bu tabloyu ortadan kaldırmak lazım. İktidar önümüzdeki yıl için hedeflenen enflasyon üzerinden IMF’nin reçetesi doğrultusunda hedeflenen enflasyon üzerinden artıracağım diyor ki bu çok ciddi bir problem, çok sert bir düşük ücret politikası demektir bu. Çok ciddi bir yoksullaşmayı yaratır. Biz bu konuda uyarıyoruz. İnsanca yaşayacak ücret ve adaletli bir vergi sistemi sağlanmalıdır." şeklinde konuştu.

2020 İÇİN ENFLASYON

Çerkezoğlu açıklamasının devamında, beklenen enflasyona değindi ve "Biz her yıl asgari ücretle ilgili ayrıntılı bir rapor açıklıyoruz. Asgari ücretin ne kadar olması gerektiğini de söylüyoruz. Bunu Kasım ayının sonunda yapıyoruz. Çünkü en son Kasım ayı verileri üzerinden büyüme, enflasyon, asgari ücretin değer kaybı vesaire bunlar üzerinden rakamı da söylüyoruz. Bu yıl da hesaplarımızı yapıp Kasım sonunda açıklayacağız. Ama 2020 liranın üzerine yüzde 8, yüzde 9’luk zamlar hedefleniyor şu anda bu asla kabul edilemez." dedi

"MİLYONLARIN TALEBİDİR" 

Çerkezoğlu açıklamasını "İnsanca yaşayacak ücret, vergide adalet talebiyle yani ücret ve verginin odağında olduğu yeni bir mücadele sürecini kampanya sürecini başlattık. Türkiye’nin dört bir tarafında, işyerlerinde, sokaklarda, meydanlarda iktidar ile görüşmelerimizde hükümetle, siyasi partilerle bunları konuşacağız, çözüm önerilerimizi, politikalarımızı anlatacağız, bir taraftan da bunu işyerlerinden meydanlara kadar sendikalı sendikasız bütün işçi arkadaşlarımızla birlikte bunu örgütleyeceğiz, çünkü gerçekten bu ücretlerle bu vergilerle bu ülkede geçinmek mümkün değil, bu sadece DİSK üyelerinin değil bu ülkede milyonların talebidir.” diyerek sonlandırdı.

2020 yılında beklenen enflasyona göre 2020 yılında asgari ücretin 2201 TL olması bekleniyor.
 

Son Güncelleme: 29.10.2019 21:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esnaf 2019-10-30 08:58:51

Alırlar oylarında bundan sonra

Avatar
Samsun 2019-10-29 21:18:28

Sayin Cumhur başkanı kendine ve evlatlarına damaDina iyi kıyak geçti Allah çok versin Güle güle yiyin için

Avatar
Canik 55 2019-10-29 22:14:55

AUDİ A 8'e binen ve hükümeti pazarlık masasında zor durumdan kurtarmak için işçilerin emeğini satan sendika başkanları olduğu sürece de bu şartlarda yaşamaya devam edecek Asgari Ücretliler, Sayın Arzu Çerkezoğlu.

Avatar
alı 2019-10-30 09:43:32

ıhtıdar tabıkı askerı ucrete zam yapmaz kendılerı 25 mılyar maas alıyor

Avatar
Türk ocağı 2019-10-30 09:59:57

Bu kimin umurunda ki geçim sıkıntısını anlatırken yanına bir partili karnı tok sırtı pek biri gelir ne var li ser sövmemek için insan kendini zor tutar

Avatar
kara 2019-10-30 14:24:35

kendileride soyluyor açlik sinirindayiz artik biseyler yapilmali