banner388

Cam filminden ceza yiyenler ne olacak

Cam filmi yasağı ile ilgili flaş gelişmeler yaşanırken merak edilen konu ceza yiyenlerin ne olacağı oldu.

Cam filminden ceza yiyenler ne olacak

Cam filmi yasağı ile ilgili flaş gelişmeler yaşanırken merak edilen konu ceza yiyenlerin ne olacağı oldu.

11 Kasım 2017 Cumartesi 10:53
Cam filminden ceza yiyenler ne olacak

Samsun haber - Cam filmi yasağıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatının ardından  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu son dakika bir açıklama yapmıştı. 8-10 gün boyunca ceza kesilmediğini ifade eden Bakan Soylu "Cam filmi bugün tamamen yasak ama o yasak kalkıyor. Bir standart getirilecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Uygulama yanlış, düzeltmeleri için talimat verdim" demişti.

Bakan Soylu ise yaptığı açıklamada, "Yaklaşık 8-10 günlük zaman zarfı içinde böyle bir uygulama yapmıyoruz. Trafik cezası bu konuda kesilmiyor. Ne zamana kadar? Standart belli olana kadar. Cam filmi bugün tamamen yasak ama o yasak kalkıyor. Bir standart getirilecek. Cezaları 8-10 gündür tamamen kestik. Talimat verdim ben. Bir tane ceza kesilmeyecek bu konu aydınlığa kavuşana kadar. Yaklaşık 20 yıldır devam eden ama 4-5 yıllık serencamını burada anlatmaya çalıştığım bu cezalar kesilmeyecek diye talimat verdim" dedi.

İTİRAZ EDEBİLİRSİNİZ

Milliyet'in haberine göre ise Cam film yasağında ceza alan sürücülerin nasıl bir yol izleyeceklerine dair görüşünü bildiren Avukat Mücahit Günay Ertopuz, "İdarenin cam filmi konusunda para cezası yaptırımını tesis ettiği genel-düzenleyici işlemi yürürlüktedir. Şimdi sorun şu, yönetmeliğin yürürlükte bulunduğu müddette idari para cezası yaptırımına maruz kalanlar ne yapacak? İdari para cezalarında sonradan yapılan lehe değişikliklerin etkisi ne olacaktır?" diyerek, "Öncelikle idari yaptırımların 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 4. maddesinde idarenin genel ve düzenleyici işlemle tesis edilebileceği kanunen öngörülmüştür. Akabinde 5. maddede de Ceza Kanunumuzun zaman bakımından uygulama ve “cezaların geriye yürümezliği ilkesi”nin Kabahatler Kanunu bakımından da tatbik edileceği düzenlenmiştir. Bu açıdan; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik’teki mevcut cam filmi uygulamasını kaldırması ve yeni tesis edilecek standartlara uygun cam filmi bulunan fakat şu an yürürlükte bulunan yönetmelik uyarınca araç sahiplerine tahakkuk ettirilen para cezalarının da ortadan kaldırılması sonucunu doğuracaktır" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.