banner388

Burs arayanlar dikkat! Binlerce öğrenciyi dolandırdılar

Okulların açılması ile birlikte dolandırıcılar kendilerine burs arayan öğrencileri hedef aldı.

Burs arayanlar dikkat! Binlerce öğrenciyi dolandırdılar

Okulların açılması ile birlikte dolandırıcılar kendilerine burs arayan öğrencileri hedef aldı.

25 Eylül 2017 Pazartesi 10:27
Burs arayanlar dikkat! Binlerce öğrenciyi dolandırdılar

Okulların açılması ile birlikte burs arayan binlerce öğrenci dolandırıcıların hedefine girdi. Hürriyet'te yer alan habere göre, yargıya taşınan iddiada internette İSAP amblemli sahte sitede, "öğrencilere burs verilecektir" ifadeleri kullanılarak öğrencilere yardım yapıldığı öne sürüldü.


İlanda öğrencilere her ay 200 TL burs verileceği söylendi. Ayrıca öğrencilerden tüm kişisel bilgileri ile birlikte verilen hesap numarasına masraf bedeli olarak 50 TL yatırmaları istendi. Mağdur öğrencilerden Hazal K. yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:


BİLGİLERİM ELLERİNDE

"Kırıkkale Üniversitesi’ni kazandım. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine siteye girdim. Kendimin ve ailemin kimlik bilgilerini mecburen verdim. ‘Size bankamatik kartı göndereceğiz, her ay bankamatikten çekeceksiniz’ denildi.


Masraflar için istenilen parayı yatırdım. Benim gibi sadece burada yüzlerce öğrenci arkadaşım var. Dolandırıcılık söylentileri yayılmaya başlayınca, tekrar siteye girip kontrol ettik. Ama siteye erişim engellenmiş görünüyor.


Önce karakola gittik, onlar çok gelen olduğunu belirterek savcılığa gitmemizi istedi. Savcılığa giderek şikâyetçi olduk. Bizim kimlik bilgilerimiz ellerinde, çok korkuyoruz."

Son Güncelleme: 25.09.2017 16:24
Anahtar Kelimeler:
DolandırıcıBursİSAP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.