banner388

Bu pazarda para değil takas geçiyor

Eskişehir'de bir pazarda parayla değil takasla alışveriş yapılıyor.

Bu pazarda para değil takas geçiyor

Eskişehir'de bir pazarda parayla değil takasla alışveriş yapılıyor.

02 Nisan 2018 Pazartesi 22:42
Bu pazarda para değil takas geçiyor

3 yıl önce Eskişehir Tepebaşı Gençlik Merkezi tarafından yapılan bu pazarda para yerine takas geçiyor. Pazarda kurulan tezgahlardaki ürünleri alıcılar ikinci el eşyalarla alıyorlar.

Eskişehir Tepebaşı Gençlik Merkezi'nin faaliyete geçirdiği ‘Üstünüze Afiyet İkinci El Eşya Takas Pazarı’nda’ müşteriler yanlarında getirdikleri eşyaları kuponlarla takas edip kuponlarla pazarda bulunan başka ürünler alıyorlar. Öğrencilerin uğrak mekanı hale gelen pazarda tüketim çılgınlığına dikkat çekiliyor. Müşteriler getirdikleri eşyaları kuponlar ile takas edip bu kuponlar ile kırtasiye ürünleri, kitap, yemek ve kıyafet alıyorlar.

Tüketim toplumuna eleştirel bir bakış açısı oluşturmak için kurulan pazar hakkında açıklama yapan Tepabaşı Belediyesi Gençlik Merkezi çalışanı Ezgi Gedik, "Yaklaşık 3 sene önce başlattığımız ‘Üstünüze Afiyet’ diye bir projemiz vardı. Şu an o projenin 10’uncu büyük etkinliğini düzenliyoruz. Bu proje kapsamında günümüz tüketim toplumuna eleştirel bir bakış sunmaya çalışıyoruz. Çünkü tüketim, bu sistem içerisinde tabir-i caizse sorumsuzca yapılıyor. Aslında tükettiğimiz her şeyin bir doğal kaynaktan elde edildiğini unutuyoruz. Projemizin çevreci bir yaklaşımı var" dedi.

Takasla alınan kuponlar ile başkalarının bıraktığı ürünlerin alınabildiğini söyleyen Gedik, "İhtiyaçlarımızın gerçekten gerekli olup olmadığını sorgularken bir yandan da bunları takas yoluyla rahatça karşılayabileceklerini anlatmaya çalışıyoruz. Her etkinliğimizde kullanmadığımız ancak kullanabilir durumdaki eşyaları getirip bunun karşılığında aldığınız geri dönüştürülmüş kağıtlardan elde edilen kuponlarımızla bir başkasının bıraktığı eşyaları alabiliyorsunuz" ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANINDAN GENÇLİK MERKEZİNE ÖVGÜLER YAĞDI

Pazar alanına gelen Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç, Tepebaşı Gençlik Merkezi yaptığı güzel işleri vurgulayarak, "Gençlik merkezlerimiz gerçekten çok yenilikçi ve o kadar güzel şeyler yapıyorlar ki ben bile hayran kalıyorum. Bugün burada hem tohum takası hem ikinci el kıyafetlerin değerlendirilmesi ve pazar artıklarından kompost bir takım çevreci ekolojik yemekler yapılıyor. Bunlar pek bilinen görünen şeyler değil. Gençlerimiz bunları çok güzel organize ediyorlar ve hayata katıyorlar. Hepsini tek tek can-ı gönülden kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe güvenmesinin ne kadar doğru olduğunu burada bir kez daha görebiliyoruz. Ben de gençliğimize çok güveniyorum" diye belirtti.

Anahtar Kelimeler:
PazarEskişehirTakas
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.