banner388

Bu Konu Memurları İlgilendiriyor !

Görevden atılmış olan memurlara ne olacak ? Kafalara takılan sorulardan birisi de bu. İşten atılmış olan memurların en belirgin unsurları, emekliliğe hak kazanıp kazanamadıkları.

Bu Konu Memurları İlgilendiriyor !

Görevden atılmış olan memurlara ne olacak ? Kafalara takılan sorulardan birisi de bu. İşten atılmış olan memurların en belirgin unsurları, emekliliğe hak kazanıp kazanamadıkları.

04 Eylül 2016 Pazar 10:04
Bu Konu Memurları İlgilendiriyor !

Emekliliğe hak kazanmış olan memurlar, ihraç edilseler bile, ikramiyelerini alacaklar. Geriye dönük olarak ödenmiş olan primleri ile ilgili de hak kayıpları olmayacaktır. İşten atılmış olan memurların hukuki olarak itiraz hakkının olduğu belirtiliyor, fakat sendikalar aynı görüşe sahip değiller. Görevinden atılan memurlar bir daha kamu hizmetlerinde çalışamayacaklar.  Silah ruhsatı ile pilot lisansları da iptal olacaktır. İhraç kararları ile ilgili yargı yolları da kapalı olacaktır. 

KESK’in yapmış olduğu açıklamalarda, Darbe kalkışması AKP’ye yarım kalan operasyonlarını tamamlayabilmeleri için bahane olmuş durumdadır. Bunun örneği ise ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ne yönelik olarak başlatılmış olan Olağanüstü Hal fırsat olarak görülerek ihraçların devam ettirilmesidir” denildi.

Türkiye’nin Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk da, meslekten ihraç edilmiş olanların bir bölümünün Fethullahçı Terör Örgütü ile bir ilişiği bulunmadığını belirtti. İsmail Koncuk, “Bu süre zarfında, akı karadan ayırabilmek için ısrarlı bir şekilde soruşturmaların devam etmesini ve savunma haklarının verilmesini istedik, fakat bunlar takip edilmelidir.  Bundan sonra yapılacak şey hukuki süreyi takip ederek, gerekli isee AİHM’e kadar gitmektir. Alınan bu karara hukuki bir şekilde itiraz hakları bulunmaktadır. Avukatların yapmış olduğu değerlendirmeler doğrultusunda yürütmeyi durdurma talebi imkansızdır. Fakat iptal davası açılacaktır. Davaların dilekçesi sendika avukatlarımız tarafından hazırlanmaktadır. Üyelerimiz bu dilekçeleri haftaya şubelerden alabilirler.”

Son Güncelleme: 04.09.2016 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.