banner388
banner390
banner410
banner408

"Brunson olayı ekonomimizi etkilemedi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yaşanana ekonomik sıkıntıların ev hapsi bulunan rahip Brunson'la alakalı olmadığını belirtti.

banner269

"Brunson olayı ekonomimizi etkilemedi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de yaşanana ekonomik sıkıntıların ev hapsi bulunan rahip Brunson'la alakalı olmadığını belirtti.

26 Eylül 2018 Çarşamba 14:50
"Brunson olayı ekonomimizi etkilemedi"

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün 73. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brunson davasına ilişkin, "Ben yargı mensubu değilim, Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanıyım. Biz hukukta muhtariyetten kuvvetler ayrılığını kabul ediyorsak, yargının bağımsızlığını dünyanın her yerinde savunuyorsak o zaman yargının bu noktadaki kararlarına saygı duymamız lazım.

Şu anda ismini andığınız zat; Türkiye'de terör örgütleriyle münasebeti olduğu için gözaltına alınmış, daha sonra da tutuklanmıştır. Şu anda ise bu tutukluluk süreci içerisindedir. Ve rahatsızlığı göz önünde bulundurularak sağlık nedeniyle yargı kendisini eve çıkmaya müsaade etmiştir. Ve tutukluluk sürecini şu an itibariyle evinde geçirmektedir. 12 Ekim'de biliyorsunuz mahkemesi var. Ve 12 Ekim'deki mahkemede yargı ne karar verir, onu bilemem. Tabi buna siyasiler de karar veremez" ifadelerini kullandı.

Bruson olayı ve benzeri olayların ABD'de yaşandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Örneğin Amerika'da şu anda Türkiye'de 251 vatandaşımın ölümüne neden olan ve devlete karşı bir darbe girişiminde bulunan FETÖ Amerika'dadır. 2 bin 193 kişinin yaralanmasına neden olan FETÖ Amerika'dadır. Ve Amerika'da bulunan bu zat yargılanmıyor. Dosyalarını gönderdiğimiz halde yargılanmamakta buradaki yetkililer direnmektedirler. Halbuki Türkiye ile ABD arasında suçluların iadesi anlaşması vardır. Anlaşma olmasına rağmen buradaki Fetullah Gülen denilen bu şahıs deport edilmek suretiyle rahatlıkla bırakılabilecekken bırakılmamaktadır. Fakat Brunson bir yargı sürecinin içerisindedir, yargılanmaktadır. Yargılanmakta olan bir kişiyi de 'bıraktım hadi git' deme hakkına ne ben cumhurbaşkanı olarak yetkiliyim, ne de bir başkası yetkilidir. Bunun yetkisi sadece o mahkemenin hakimlerinindir. Mahkeme ne karar verir şu an bilemem. 12 Ekim gelsin göreceğiz” sözcüklerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emre 2018-09-28 15:30:24

Ben şok!!!!

Avatar
Orhan ak 2018-11-27 00:13:24

Kadir inanır...