banner388
banner390
banner410
banner408

Binlerce kişi dairelerinden olabilir

Zeytin yasasına karşı çıkılıp zeytin bölgesinin arsaya çevrilmesi ve bu arsalara yapılan inşaatlardan ev alan vatandaşların mağdur olabileceği açıklandı.

banner269

Binlerce kişi dairelerinden olabilir

Zeytin yasasına karşı çıkılıp zeytin bölgesinin arsaya çevrilmesi ve bu arsalara yapılan inşaatlardan ev alan vatandaşların mağdur olabileceği açıklandı.

04 Nisan 2018 Çarşamba 22:05
Binlerce kişi dairelerinden olabilir

İçişleri Bakanlığı, Mudanya'da bulunan zeytinlik alanlarının vasfının değiştirilmesi ile ilgili CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın da aralarında bulunduğu 2'si eski belediye başkanı, 53 meclis üyesine soruşturma başlatılacağını bildirdi.

DAİRE PARALARI YANABİLİR

Zeytin yasasına aykırı olarak zeytinliklerin vasıf değiştirerek arsaya dönüştürülmesi ve bu arsalara yapılan inşaatlardan daire alanların inşaatların yıkılması ile mağdur olabilecekleri açıklandı. Konu ile ilgili CHP’li Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve 55 kişiye zeytinlik alanın vasfının değiştirmek ve 107 parsele mahkeme kararını hiçe sayıp konut izni vermekten dolayı suçlanıyor.

Konu ile ilgili Mudanya İnsiyatif Grubu üyesi Eyüp Araz yaptığı konuşmasında, "Çevre Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü 12.2.2018 tarihinde Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'ne bu durumda biz ne yapabiliriz diye bir görüş sordu. Bu görüşün bir cevabı gelmedi ama bu görüş Mudanyalılar için bir dönüm noktası olacak. Buradaki sorun şu plan yapılırken Tarım İl Müdürlüğünden görüş almak gerekiyor. Tarım İl Müdürlüğü görüş verdikten sonra plan yapılabiliyor. Ancak Mudanya Belediyesi yetkilileri Tarım İl Müdürlüğüne bu görüşü sormadıkları için hatta dosyada mevcut Hayri Türkyılmaz İlçe Tarım Müdürlüğüne zeytinlikleri tarlaya dönüştürmek adına encümen kararı almak için soruyor. İlçe Tarım, İl Tarıma soruyor. Bursa İl Tarım Müdürlüğü söz konusu yerin zeytinlik olduğunu, dolayısıyla burada zeytinlik alanın imara açılamayacağı, buraların arsaya dönüştürülemeyeceği şeklinde yazı gönderiyor. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Belediye sınırları içerisinde yetki bendedir" diyerek tekrar bir encümen kararı alıyor ve zeytinlikleri tekrar arsaya dönüştürüyor. Yani Mudanya başka bir eyaletmiş gibi, Türkiye'de eyalet sistemi varmış gibi, buranın ağası kralı benim gibi bir uygulamayla. Tarım İl Müdürlüğünün burayı arsaya dönüştüremezsin şeklinde yazı vermiş olmasına rağmen yetki bendedir diyerek zeytinlik alanları arsaya dönüştürüyor" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.