banner388
banner390
banner410
banner408

Bina renginize belediyeler karar verecek

‘Yeni Tip İmar Planı’ inşaat sektöründe pek çok yenilikleri de beraberinde getirecek. Binaların rengini belediyeler belirleyecek, stüdyo daireler ise tarih olacak.

banner269

Bina renginize belediyeler karar verecek

‘Yeni Tip İmar Planı’ inşaat sektöründe pek çok yenilikleri de beraberinde getirecek. Binaların rengini belediyeler belirleyecek, stüdyo daireler ise tarih olacak.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 09:50
Bina renginize belediyeler karar verecek

1 Temmuz tarihinde yürürlüğe girecek ‘Yeni Tip İmar Planı’ ile birlikte binaların rengini belediyeler belirleyecek, stüdyo daire yapımı ise yasaklanacak


 ‘Yeni Tip İmar Planı’, yapılan itirazlar nedeniyle 1 Temmuz 2017 tarihine ertelenmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, yeni yönetmelikte erteleme yapılmayacağını belirtti. İnşaat sektörü ise alınacak kararlardan dolayı endişeli.


STÜDYO DAİRELER TARİH OLACAK


Yeni yönetmelik ile birlikte 1+0 olan stüdyo dairelerin yapılmasına izin verilmeyecek. En küçük daire 28 metrekare olacak ve 1+1 şeklinde yapılacak.


BİNALARIN RENGİNE BELEDİYE KARAR VERECEK


Habertürk’te yer alan habere göre  yeni imar yönetmeliği ile birlikte binaların renkleri belediyelerin vereceği karar doğrultusunda belirlenecek. Düzenlemede sadece bina rengi yer almayacak dış cephe kaplamaları ve çatı malzemelerinde de karar belediyelerde olacak.


TERASLARDA BAHÇE OLABİLECEK


‘Yeni Tip İmar Planı’ ile birlikte sağlık ve eğitim tesisleri, umumi binalar, içinde patlayıcı madde bulundurulan binalar ile yüksek bina ve tesislere ve otellerde paratoner zorunluluğu olacak. Teraslarda ise bahçe ve havuz inşa edilebilecek. Balkonların alçıpanlar ile ayrı bir bölüm haline getirilmesi ise düzenleme ile birlikte yasaklanacak.


BELEDİYELER NE DERSE O OLACAK

"Geçtiğimiz ay İzmir'e gelen Bakan Özhaseki, bu yönetmeliğin kesinlikle ertelenmeyeceğini ve 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağını vurguladı. Belediyelerden görüş istendi. Belediyeler bu taleplerini bakanlığa bu ay sonuna kadar iletecek. Bakanlık da kırmızı çizgilerini belirleyip diğer konular için yetkiyi belediyelere bırakacak. 1 Temmuz'a kadar ruhsatı alanlar yürürlükteki haklara sahip olacak ama 1 Temmuz'dan itibaren yeni yönetmelik geçerli olacak."

Son Güncelleme: 29.05.2017 09:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.