banner388

Bedellide sunulan tasarı kabul gördü

Bedelli askerlikte madde görüşmeleri sona erdi. Dövizli askerliği düzenleyen 1. madde ve bedelli askerliğin süresinin 21 güne indirilmesine yönelik sunulan tasarı, komisyonda kabul edildi.

Bedellide sunulan tasarı kabul gördü

Bedelli askerlikte madde görüşmeleri sona erdi. Dövizli askerliği düzenleyen 1. madde ve bedelli askerliğin süresinin 21 güne indirilmesine yönelik sunulan tasarı, komisyonda kabul edildi.

23 Temmuz 2018 Pazartesi 23:20
Bedellide sunulan tasarı kabul gördü
Bedelli askerlik eğitim süresi 21 güne düşürüldü. Meclise sunulan tasarı ile birlikte bedelli askerlikte yapılacak olan 28 günlük eğitim 21 güne düşürüldü. Yurt dışından yaşayanlarında 2 bin euro karşılığında bedelli askerlik yapması kabul edildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Hem kamuda hem de özel sektörde çalışanlar için düzenlemede izinli sayılacaklar diye şart koyduk. Burada çalışanlarımız celp dönemlerine müracaat eder ve askere giderse bunları izinli sayacaklar" sözcüklerine yer verdi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Grup Başkanvekili Muş, bedelli askerlikteki yığılmadan dolayı böyle bir tasarı sunulduğunu belirterek, "Hem kamuda hem de özel sektörde çalışanlar için düzenlemede izinli sayılacaklar diye şart koyduk.

Burada çalışanlarımız celp dönemlerine müracaat eder ve askere giderse bunları izinli sayacaklar. 38 yaştan sonra gelenler için 2 bin euro, 38 yaş öncesi için bin euroyu, bunu eşitledik. 2 bin euro yaptık. Türkiye'de 15 bin TL'dir. Makul bir fiyatla bu mesele teklif edilmiştir. Askere gidenler izinli sayılacaktır" ifadelerini kullandı.

Bedelli askerlikle ilgili 25 yaş, 15 bin lira ve 21 günü içeren 2. madde, komisyonda kabul edildi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 2018-07-24 00:18:30

Ne gerek var hiç gitmesinler faydaları yok zararları bari olmasın 20 gün yiyip içecekler bot kamuflaj kirletecekler üstleri kirlenmeden askerlikleri bitecek gereksiz

Avatar
SAMSUN GENÇ ŞENOL. 2018-07-24 09:49:26

ÜÇRET ASGARİ ÜÇRETİN 12 KATI OLMALI. HER AYA BİR ASGARİ ÜÇRET OLMALI.. YURT DIŞINDA ÇALIŞANLAR İÇİN 5 BİN EVRO OLMALI... TAMAM ANLADIK.. KANUN ÇIKSIN ,AMA ÜÇRET AZ.

Avatar
samsunlu 2018-07-24 13:30:56

Ben hakkımı helal etmiyorum yetkililere.kendileri askerlik yapmadı çocuklarıda yapmayaçak.böyle cazip fiat çok az yapıldı.gidenlerin çoğu işini kaybatti bizim günahımız neydi.benim oğlum işini bıraktı askerlik yaptı şimdi boş geziyor.1780x12= dahası 12 ay harçlık artı sigorta böyle bişey olurmu 15.000 ,az buluyorum.

Avatar
vatandaş 2018-07-24 11:06:34

yakında 1 haftaya düşürecekler askerligi .askerlik oyuncak gibi oldu kardeşim boşa devletimize zarar bir takım kamuflaj bir takım bot yemekgi kalması bir ton masraf zaten 15 binin 3 bini kendi masraflarına cık . illede bedelli olacaksa söyle 80-90 bin olsun ki askere bir beden ödedim desin bari askere gidipte benim gibi bedelli yapmayanlarda ben askerligimi yaptım 80 bnim cebimde kaldı diye avunalım...
bu arada emin olum bu milletimiz de o kadar mikro milliyetçilik varki askerlik yapmamak için emin olun kredi çeker evini satar yine 80, bini bulur