banner388

Bedelli askerlik süresi kaldırılacak mı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı bedelli askerlikteki 28 gün askerlik şartı ile ilgili konuştu.

Bedelli askerlik süresi kaldırılacak mı?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı bedelli askerlikteki 28 gün askerlik şartı ile ilgili konuştu.

19 Temmuz 2018 Perşembe 15:36
Bedelli askerlik süresi kaldırılacak mı?

Bedelli askerlik şartlarının hemen hemen belli oldu. 25 yaş, 15 bin TL ve 28 günlük askerlik şartı TBMM Plan Bütçe Komisyonuna sunuldu. 23 Temmuz pazartesi günü TBMM'de yapılacak görüşme ile birlikte bedelli askerlik ile ilgili tüm detaylar belli olacak. Bedelli askerlik yapmak isteyenler kafasına takılan en büyük sorun ise 28 gün askerlik şartı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Habertürk TV'de katıldığı programda 28 gün askerlik şartı ile ilgili olarak, "Sanmıyorum kalkabilir mi? Görüşülür bu. Farklı yöntemler geliştirilebilir" dedi.

28 GÜN KALACAK MI?

28 günlük temel eğitim hakkında konuşan Yazıcı, "28 gün temel eğitimi alsın, durmasını kalkmasını, koşturmasını, silah kullanmayı öğrensin diye 28 günlük eğitim konulmuştur. Kanun teklifinde karşılandı kamuda özel sektörde çalışan ücretsiz izinli sayılacak. Sanmıyorum kalkabilir mi? Görüşülür bu. Farklı yöntemler geliştirilebilir. Geçmişte de bu yönde itirazlar oldu. 28 gün askerlik yapıyorlar, askeri gerekliliği görsünler diye pratikten geçiyor ama disiplini de bozuyor denilerek kaldırıldı. Herhalde bu prosedürden Savunma Bakanlığı'nın da değerlendirmeleri vardır" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.