banner388
banner390
banner410
banner408

Bedelli askerlik hangi illerde yapılacak? Birlikler netleşiyor!

Bedelli askerlik yapacakların 21 günlük eğitim alacakları iller şekillenmeye başladı. Karadeniz'den de 2 ilin yer aldığı listede toplamda 11 il ve 13 birlik yer alıyor.

banner269

Bedelli askerlik hangi illerde yapılacak? Birlikler netleşiyor!

Bedelli askerlik yapacakların 21 günlük eğitim alacakları iller şekillenmeye başladı. Karadeniz'den de 2 ilin yer aldığı listede toplamda 11 il ve 13 birlik yer alıyor.

28 Temmuz 2018 Cumartesi 13:52
Bedelli askerlik hangi illerde yapılacak? Birlikler netleşiyor!

Yaklaşık 1 milyon 340 bin kişinin başvurması beklenen bedelli askerlikte 21 günlük eğitimi hangi birliklerde alacaklarına yönelik taslak çalışma yapıldı. Burdur, Manisa, Antalya, Sivas, Tokat, Erzincan, Amasya ve Bilecik’teki Piyade ve Topçu Er Eğitim Tugay ve Alay Komutanlıkları planlamaya alındı. Başvuru sayısına göre celp dönemleri de belirlenecek.

Yüksek oranda başvuru olması durumunda celp dönemlerinin her ay yapılması öngörülüyor. Bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler yasanın Resmi Gazetede yayımından itibaren 3 ay içinde başvuru yapacaklar. Kasım ayında kesin başvuru sayısının netleşmesi bekleniyor.

1 milyon 340 bin kişinin yasadan yararlanma imkanı olduğu ve 400 bin civarında bir başvuru beklendiği belirtiliyor. Başvurunun fazla olması durumunda kara kuvvetlerinin yanı sıra İçişleri Bakanlığına bağlı jandarma eğitim komutanlıklarının da devreye alınabileceği belirtiliyor.

Bedelliler için 21 günlük eğitimin verilmesi düşünülen birlikler şöyle:

*58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Burdur
*5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Sivas
*1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Manisa
*3. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Antalya
*48. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Tokat
*15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Amasya
*59. Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı – Erzincan
*3. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Ezine-Çanakkale
*1. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Aydın
*116. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Çanakkale
*9. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bilecik
*Jandarma Muhabere Eğitim Tabur Komutanlığı-Seferihisar-İzmir
*10. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bornova-İzmir

Bedelli askerlik yapmak isteyenler belirlenen tarihler arasında şubelere giderek başvurularını yapacak. 1 Ocak 1994 öncesinde doğmuş olanlar bedelli askerlik yapmak için 15 bin TL ödeme yapacak ve 21 günlük eğitim alacak.

Son Güncelleme: 29.07.2018 09:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kemal 2018-07-28 18:35:50

Arkadaş şu parayı verip de askere gitmek ne kadar mantıklı ? Bedellinin amacı zaten askere gitmemek değil mi ? Bu ne saçma iştir ?