banner388
banner390
banner410
banner408

Bebeğine İkinci Kez Hayat Verdi

Doğduktan kısa bir süre sonra rahatsızlığından dolayı hastaneye kaldırılan Bade bebek, annesi sayesinde ikinci kez hayata tutundu.

banner269

Bebeğine İkinci Kez Hayat Verdi

Doğduktan kısa bir süre sonra rahatsızlığından dolayı hastaneye kaldırılan Bade bebek, annesi sayesinde ikinci kez hayata tutundu.

24 Ocak 2017 Salı 10:54
Bebeğine İkinci Kez Hayat Verdi

Doğduktan 44 gün sonra hastaneye yatırılan Bede bebeğin Sendromu teşhisinin ardından, 9 aylıkken annesinden aldığı karaciğer parçasıyla yeniden hayata tutundu. Gamze ve Kenan Tunalı çiftinin ilk çocukları Bade için İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Kılıç ile Op. Dr. Cahit Yılmaz’ın ekipleri ilk olarak annenin karaciğerinden parça aldı. 

100 bin doğumda bir görülüyor

Alagille Sendromunda genetik olarak safra yollarının az olduğunu veya hiç olmadığını belirten İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli Bölüm Başkanı Doç. Dr. Murat Kılıç, “Kısa zamanda karaciğer sirozuna gidiş söz konusu oldu. Bade, bize geldiğinde karaciğer yetmezliği oldukça ileri bir evreye gelmişti. Kısa zamanda nakil olmazsa hayatını kaybedebilirdi. Bu 100 bin doğumda bir gördüğümüz nadir bir hastalık. Bade’nin durumu iyi. Ameliyat olalı 20 gün oldu. Şimdi de taburcu olup eve gidecekler” dedi.

Bebeklerde yeni doğan döneminde sarılık görülmesinin normal olduğunu ancak bunu süresinin uzaması durumunda araştırılması gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Kılıç, “Her doğumun çocuk hekimi tarafından takip edilip doğuştan safra yolu olmayan veya az olan bebeklerin hızlıca tedaviye alınıp nakle yönlendirilmesi en uygunu olacaktır” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
BebekHastalık
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.