banner388
banner390
banner410
banner408

Bayramda Çift Maaş Ödemesi !

İş Kanunu gereğince bayramda çalışacak olan sigortalıların çalışmış oldukları her bir gün için çift yevmiye ücret almaları gerekiyor.

banner269

Bayramda Çift Maaş Ödemesi !

İş Kanunu gereğince bayramda çalışacak olan sigortalıların çalışmış oldukları her bir gün için çift yevmiye ücret almaları gerekiyor.

04 Eylül 2016 Pazar 12:37
Bayramda Çift Maaş Ödemesi !

Bazı iş kolları ile işyerlerinde işlerin devam etmesi amacı ile çalışanların bayram süresi boyunca da çalışması gerekiyor. Bu sebepten dolayı bayramdaki bir günlük çalışmalarının karşılığında çalışanlara 2 günlük ücret ödemesi yapılması gerekiyor.

HER GÜN İÇİN 1 YEVMİYE FAZLA VERİLMELİDİR

4857 Sayılı Kanun gereğince bayramda çalışacak olan sigortalıların çalışacakları her bir için ek bir yevmiye ücreti daha almaları gerekmektedir. 

ARİFE GÜNÜ BUNA DAHİL
Diğer bir açıklama ile bayramdaki bir günlük çalışmanın karşılığı olarak iki günlük ücret ödenmesi yapılması gerekmektedir. Zamlı olan bu ücretler arife günü öğleden sonra yapılacak olan çalışmaları da kapsamaktadır.
Örnek vermek gerekirse;
1 Saatlik ücreti 5 TL olan Ahmet Bey bayramın ikinci ve üçüncü günü toplamda 12 saat çalışma yapmıştır. Normal günde 60 TL alan Ahmet Bey bayramdaki 12 saatlik çalışmasının karşılığı olarak toplamda 120 TL alacaktır. Aylık ücretler üzerinden örneklendirecek olursak eğer, bayramın 2 günü tatil yapmayıp çalışan bir kişiyi, aylık olarak 2 bin 400 TL ödendiğini düşünelim. İşçinin bayramda çalışması durumunda, günlük ücretinin (2.400/30) 80 TL olması sebebiyle, bayramın 1’inci günü için 80 TL ile 2'nci günü için de 80 TL olmak üzere 2 günün toplamı için 160 TL ek ödeme yapılması gerekir. Yine aynı şekilde arife günü de öğleden sonra çalışmış olduğu saat ücretinin 2 katı olarak ödeme yapılması gerekmektedir.
 
 

Son Güncelleme: 04.09.2016 12:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.