banner388

Başbakan Yıldırım Şehit Sayısını Açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada darbe girişimi sırasında ölen şehit sayısı açıkladı.

Başbakan Yıldırım Şehit Sayısını Açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada darbe girişimi sırasında ölen şehit sayısı açıkladı.

18 Temmuz 2016 Pazartesi 13:42
Başbakan Yıldırım Şehit Sayısını Açıkladı

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sırasında 60'ı polis, 3'ü asker ve 145'i sivil toplamda 208 kişinin şehit olduğunu açıkladı.

Başbakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Torunuma cevap veremedim ama öyle bir cevap vereceğiz ki tüm dünya görecek. Bir fotoğraf beni çok etkiledi. Çarşaflı bir hanımefendi bir kamyonu kullanıyor. Yanında gayet modern giyimli bir bayan oturuyor. Bu fotoğraf gözlerimden yaşların akmasına neden oldu. Birlik beraberlik budur. Bu hain girişimde bulunanlar TSK'yı temsil edemez. Milletin olduğu yerde illet olmaz. Bunların hesabını öyle çetin soracağız ki bunun hesabını görecekler. Görmezsek bu dünyada da öte dünyada da rahatlık yok bize. Bunu yaparken hırsla hareket etmeyeceğiz, kanun içinde hareket edeceğiz. Duygusal olmaktan uzak ama insan hayatının bilinciyle hareket ederek hesabını soracağız. Girişim başarısızlıkla gerçekleşti. Finansal sistemimiz tıkır tıkır işliyor. Merkez Bankası işinin başında, tedbir için hazır. Bu canilerle Türk Silahlı Kuvvetlerini bir tutmayın. Dış tehdilere karşı alarm halimiz devam ediyor. Darbe teşebbüsü Türkiye'nin demokrasisine karşı. Kainat imamı dedikleri ' Haberim yok' dese de herkes biliyor'. 12 Eylül darbesinde bile vatandaşlar taranmadı. 60' polis 208 şehidimiz var. 7 bin 543 kişi gözaltında. 316 darbeci tutuklandı. Bin 500'e yakın kamu görevlisi açığa alındı.İdam talebiyle ilgili aceleci karar doğru değil"

Son Güncelleme: 18.07.2016 13:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.