banner388

Bakandan sert uyarı! Milyonlarca şoför şimdi yandı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafikte araç kullananları ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Hata tekrarında yeni cezalardan söz etti.

Bakandan sert uyarı! Milyonlarca şoför şimdi yandı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafikte araç kullananları ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. Hata tekrarında yeni cezalardan söz etti.

12 Eylül 2017 Salı 16:12
Bakandan sert uyarı! Milyonlarca şoför şimdi yandı!

Ankara’da Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans Salonu’nda yapıldı.

Trafikte hatanın yeniden ihlali durumunda yeni cezalar var

Toplantıda araç sürücülerini yakından ilgilendiren durumlar konuşuldu. Trafikte kural ihlallerinin ikinci kez gerçekleşmesi durumunda yeni cezaların uygulanacağı belirtildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kırmızı ışık ihlalinde bulunan birinin para cezasıyla beraber ihlali yinelemesi halinde, kişinin belgesine geçici süreyle el konulacağını söyledi.

İçişleri Bakanı, Avrupa’da sıklıkla kullanılan ceza tolerans uygulanmasından bahsederken, tartışılmaya ve uygulamaya yönelik adımların atılması gerektiğini ifade etti. 

Emniyet şeridi ihlali yapanlara seslendi

Süleyman Soylu, ‘’Kırmızı ışık ihlallerinde para cezasıyla birlikte ihlalin tekrarı halinde belgenin geçici süreyle geri alınması yaptırımı getirecektir. Bizim emniyet şeritleri mübarek, tren gibi herkesin geçtiği şeritler oluyor. Kimse kusura bakmasın, biz 15 bin aracı emniyet şeridinden geçmek için nitelendirmişiz. Şimdi buna bir çözüm getirdik. Bu 15 bin aracın dışındakiler de var. Adam belediyede şef, üstüne lambayı takıyor. Çakarları takıyor, geçiyor. Bizim polis arkadaşımız durdursa büyük tartışma, telefonlar. Çok yakında bir zaman içerisinde hayata geçiriyoruz. Bizim kanunumuzun verdiği bir ayrıcalık var. Kanunun verdiği imtiyazlar ve ayrıcalıklar var. Bunların dışında kimse emniyet şeridinden geçemeyecek.’’dedi.

Kaynak: Posta
 

Son Güncelleme: 12.09.2017 18:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halil 2017-09-12 19:27:58

Sayin bakan o zaman sizde su bozuk lambalari sinyalizasyonunuzu duzeltin her gun bi trajikomik isiklar goruyorum 3 isik bir anda yanarmi veyahutta sari isik yanma suresi 2 saniye olurmu belediye evleri koprusunun alindaki gosterilmelik isiklar neden calismiyor peki ya makro avm kavsaginda surekli kirmizi yanan isiklar saglam tutarli bisey varda vatandasmi uymadi lutfen samsun trafigine bekleriz samsunda tasimacilik yapmak kolaymi mahalle aralari bi care park sikintisi ayyuka cikmis sacma sapan trafik isiklari desen oyle ohoooo saymakla bitmez kac kez src psikoteknik guzergah izni sordu trafik ekipleri aldim alasi 1 kez bile sorulmadi