banner388

Bakan Soylu Açıkladı! Ne Kadar Suriyeli Oy Kullanacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında kayda değer açıklamalarda bulundu. Suriyeli sığınmacılarla ilgili "Elbette kendi ülkelerine dönecekler" ifadelerini kullanan Soylu, 2023 seçimleri yaklaşırken kamuoyu tarafından merak edilen Suriyeli seçmen sayısını da açıkladı.

Bakan Soylu Açıkladı! Ne Kadar Suriyeli Oy Kullanacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında kayda değer açıklamalarda bulundu. Suriyeli sığınmacılarla ilgili "Elbette kendi ülkelerine dönecekler" ifadelerini kullanan Soylu, 2023 seçimleri yaklaşırken kamuoyu tarafından merak edilen Suriyeli seçmen sayısını da açıkladı.

18 Ağustos 2022 Perşembe 23:10
Bakan Soylu Açıkladı! Ne Kadar Suriyeli Oy Kullanacak?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, NTV'de yayınlanan Ahmed Arpat ile Özel Röportaj Programı'nın konuğu oldu. Suriye'nin kuzeyinde yaşanan olaylar ve Türkiye'deki sığınmacılarla ilgili de kritik açıklamalarda bulunan Soylu, "Komşumuzda yaşanan bir dram var. Elbette kendi ülkelerine dönecekler. Türkiye bu süreci bir politikayla yönetiyor. Biz o insanları ölüme terk edemeyiz. Operasyon bölgelerinde hayat normale dönmüş durumda." diye konuştu. Bakan Soylu, 2023 seçimleri yaklaşırken en çok merak edilen konulardan olan Suriyeli seçmen sayısını da açıkladı.

İşte Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

SURİYELİ MÜLTECİ TARTIŞMASI

Komşumuzda yaşanan bir dram var. Milyonlarca insan yerinden edildi ve ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Bu insanların en büyük bölümü Türkiye'ye geldi. 2011'de başladığı zaman biz bu sürecin bu kadar uzun süreceğini tahmin etmedik. Bu insanlar elbette kendi ülkelerine dönecekler. Türkiye bu süreci bir politikayla yönetiyor. Biz o insanları ölüme terk edemeyiz. Operasyon bölgelerinde hayat normale dönmüş durumda. Türkiye'de 3 milyon 650 bin Suriyeli sığınmacı var. Araştırmalarda Suriyelilerin yüzde 70'i dönmek istiyor.

ŞAM'LA DİYALOG KURULACAK MI?

Bu meselenin bu noktaya gelmesinden önce böyle bir değerlendirme yapmak, kimin hangi seviyede yaklaşabileceği, hangi adımları atabileceğini görmeden böyle bir değerlendirme yapmak çok kolay değil, erken de. Onun ötesinde bizim sorumluluklarımız var. İnsani sorumluluklarımız var, komşuluk sorumluluklarımız var.

SURİYE'NİN KUZEYİNDE YAŞANAN OLAYLAR

Biz o bölgeyi avucumuzun içi gibi biliyoruz, yapılan her şeyi biliyoruz. Burada her hamleyi gerçekleştiriyorlar. Türkiye'de bir provokasyona müsaade edilebilir mi? Güvenlik açısından bana göre Cumhuriyet tarihimizin en güçlü zamanındayız. Türkiye içerisinde geçmiş izlerden kalan bir takım denemelere girebilirler ama hemen gereğini yerine getirebilme kabiliyetine sahibiz. Suriyeliler içinde bir provokasyon kesinlikle olamaz.

SURİYELİ OY KULLANACAK SEÇMEN SAYISI

Suriyeli seçmen sayısı 120 bin. 211 bin vatandaş yaptık. Bunun 91 bini çocuk. Bunlar kimler? Çok kriterimiz var. Sanatkarı var, mühendisi var, doktoru var, iyi öğrencisi var, sigortalı çalışmaya devam eden var. Bir ara bir şikayet vardı, en iyileri Avrupa'ya gidiyor. Türkiye bir çadır devleti değildir. İlk kez de vatandaş yapmıyor. Bu işin kriterleri var."

Kaynak: Mynet

Anahtar Kelimeler:
SoyluSeçmenSuriyeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osman GEÇGEL 2022-08-19 00:19:01

Ülkemde Suriyeli, genel olarak da mülteci istemiyorum.Kim bunları ülkemden gönderecek ise oyumda onundur.

Avatar
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı 2022-08-19 08:20:04

Bu ülkede akıl sağlığını korumak hiç kolay değil.

Avatar
tezgah 2022-08-19 08:24:39

suriyeli benim ülkemin siyasi dengelerini siyasetini ne bilir ki oy kullanıyor

Avatar
Ahmet 2022-08-19 10:00:33

Dönmek isteyenlerle kimsenin sorunu hepsi kardeşimiz.Sorun Suriye nin bile gitti de kurtulduk dedikleri.Gittikler heryerde sorun olanlar.

Avatar
takipçi 2022-08-19 12:20:02

bu kaçakları vatandaş yaparken halka soruldumu sorun bakalım

Avatar
vatandaş 2022-08-19 14:37:56

vatanını bırakıp kaçan vatan hainleri benim vatandaşım oldu, vay be

Avatar
Fikribey 2022-08-20 11:02:09

Korkunun gozunu sevim kaybetme ugruna vatani sattilar ahitetlikleri olmayan parti

Avatar
Ahmet yılmaz 2022-08-23 11:32:11

Ulkeyı ne hale getırdınız ak partı ancak dını kullansın sız nasıl muslumansınız bu kadar ınsanın ahını obur tarafta nasıl odıyeceksınız