banner388
banner390
banner410
banner408

Askeri üste patlama: 7 kayıp 25 yaralı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki askeri üste meydana gelen patlamada 25 asker yaralandı. Kayıp 7 askeri ise arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

banner269

Askeri üste patlama: 7 kayıp 25 yaralı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki askeri üste meydana gelen patlamada 25 asker yaralandı. Kayıp 7 askeri ise arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

10 Kasım 2018 Cumartesi 09:27
Askeri üste patlama: 7 kayıp 25 yaralı

Şemdinli’deki Süngütepe Üs Bölgesi’nde terör hedeflerine yönelik top atışları yapıldığı sırada ağır silah mühimmatı patladı. 25 asker yaralandı, 7 askerin ise kayıp olduğu belirtildi.

Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinden dün tüm Türkiye'nin yüreğini yakan acı bir haber geldi.

Türkiye-Irak sınırındaki 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı tarafından İHA'lar (İnsansız Hava Aracı) ile terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde bulunan kamplarında hareketlilik tespit edildi. Bunun üzerine Derecik Ortaklar köyündeki Süngütepe askeri üs bölgesinden terör hedeflerine yönelik yoğun top atışları başlatıldı.

Top atışları devam ederken 17.00 sıralarında üs bölgesinde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle diğer mühimmatlar da infilak etti ve üste yangın çıktı. Patlamada yaralanan askerler, helikopterle Yüksekova ve Hakkâri'deki hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

ACI HABERİ BAKANLIK DUYURDU

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), olaya ilişkin yaptığı açıklamada akşam saatlerinde meydana gelen patlamada, 25 askerin yaralandığını, 7 askerin de arandığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"Hakkâri'de bir üs bölgemizde, ilk bilgilere göre atış esnasında ağır silah mühimmatından kaynaklandığı değerlendirilen bir kaza meydana gelmiştir. Kaza sonucunda yaralanan 25 kahraman silah arkadaşımız süratle hastaneye tahliye edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. 7 kahraman silah arkadaşımıza ulaşma çalışmaları devam etmektedir. Kaza hakkında inceleme başlatılmıştır"

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile incelemelerde bulunmak üzere Hakkari'ye gitti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.