banner388

Ankara'da 1 ay eylem yapmak yasak!

Ankara Valiliği, il genelinde 1 ay süresince eylem ve gösteri yapılmasını yasakladı. Valilik konu ile ilgili açıklama yaptı.

Ankara'da 1 ay eylem yapmak yasak!

Ankara Valiliği, il genelinde 1 ay süresince eylem ve gösteri yapılmasını yasakladı. Valilik konu ile ilgili açıklama yaptı.

02 Ağustos 2017 Çarşamba 15:18
Ankara'da 1 ay eylem yapmak yasak!

Ankara Valiliği aldığı karar doğrultusunda 1 ay süresince yapılacak gösterileri yasakladı. Yasağın gerekçesi olarak ise açlık grevinde olan tutuklu eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek eylemleri olarak gösterildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Ağustos ayı içerisinde yapılacak tüm eylem ve gösterilerin yasaklandığı belirtildi.


VALİLİKTEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞU ŞEKİLDE:


"OHAL kapsamında çıkarılan KHK'lar ile görevlerinden ihraç edilen, işe geri dönme talebiyle açlık grevi yaptıkları sırada gözaltına alınan ve tutuklanan DHKP-C Kamu Emekçileri Cephesi (KEC) mensubu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek vermek ve tutuklanmalarını protesto etmek amacıyla, 24 saat esasına göre ilimiz muhtelif yerlerinde, parklarında açlık grevi, oturma eylemi düzenleneceğine dair istihbarat alınmıştır.


Bu tür eylemlerin, mevsim şartları da göz önünde bulundurulduğunda hava sıcaklığından dolayı vatandaşların parkları yoğun olarak tercih etmesinden dolayı çevreye rahatsızlık verebileceği, DEAŞ terör örgütü ve benzeri örgütlerin, katılımcılar ve vatandaşlara yönelik olarak eylem yapabileceği, böylelikle kamu güvenliğini tehlikeye düşürebileceği değerlendirilmektedir."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.