banner388
banner390
banner410
banner408

Ahmet Davutoğlu AK Parti'den istifa etti! Flaş açıklamalar!

Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı ve Selim Temurci ile basın toplantısı düzenleyen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, istifa ettiklerini açıkladı. Yeni kurulacak parti ile ilgili konuşan Davutoğlu, 'her kesimi' davet etti.

banner269

Ahmet Davutoğlu AK Parti'den istifa etti! Flaş açıklamalar!

Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı ve Selim Temurci ile basın toplantısı düzenleyen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, istifa ettiklerini açıkladı. Yeni kurulacak parti ile ilgili konuşan Davutoğlu, 'her kesimi' davet etti.

13 Eylül 2019 Cuma 13:07
Ahmet Davutoğlu AK Parti'den istifa etti! Flaş açıklamalar!

AK Parti MYK toplantısında alınan karar ile Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı ve Selim Temurci ve Ahmet Davutoğlu'nun kesin ihracı istendi. İhraç edilen alınan kesin ihracın ardından basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiklerini duyurdular. 

HAYAL EDEMEZDİK 

“Geçmişte ilim adamı, başdanışman, bakan, genel başkan ve başbakan olarak, arkadaşlarım birçok farklı vasıf ve vesile ile huzurunuza çıktık. Bir gün, hayatımıza anlam katan değerlerin bir siyasi yapı şeklinde tarihe yansıması olarak gördüğümüz ve başarısı için emeğimiz ve bütün varlığımızı ortaya koyduğumuz partimizden ihraç talebi ile huzurunuza geleceğimizi tahayyül bile edemezdik. Ancak bunu yaşamak da kaderde varmış."

AK PARTİ DEĞERLERİNDEN UZAKLAŞTI 

AK Parti geçtiğimiz ay 18. yaşını doldurdu. AK Parti'nin siyaset anlayışı en güçlü ifadesini 3Y formülü ile bulmuştu: Yasaklara, yolsuzluklara ve yoksulluğa karşı mücadele. Ancak son yıllarda, AK Parti milletimizin gönlünde taht kurmasına vesile olan değer, söylem ve politikalardan uzaklaştı. Adaletten kalkınmaya her alanda sorunlar baş göstermeye başladı. AK Parti yönetiminin öncelikleri, söylemleri ve politikaları değişti. Demokratik siyasetin temelinde farklılıkların ifade edilmesi bulunmaktadır. Siyasi partiler de ancak içlerinde üretken bir fikir alış verişine imkan tanıdıkları ölçüde demokratik zenginliklerini koruyabilirler. Bu zenginliğin korunamadığı durumlarda partiler düşünce üretebilme kabiliyetlerini ve iç dinamizmlerini kaybederler.

OY KAYBEDİNCE KONUŞTUM 

Genel Başkanlığı bıraktığımız günden itibaren AK Parti'de ve ülke yönetiminde gözlemlediğimiz aksaklıkları, yanlışları yapıcı eleştiri ve önerilerimizle birlikte sözlü ve yazılı olarak en yetkili makamlarla paylaştık. Önerilerimiz hiçbir şekilde dikkate alınmamasına rağmen üç yıl boyunca kamuoyuna dönük açıklamada bulunmadık. Niye 22 Nisan'dan itibaren konuşmaya, yapıcı eleştiri ve çözüm önerilerimizi daha yüksek sesle dile getirmeye başladık? 31 Mart seçimlerinde AK Parti hem ittifak yaptığı partiye hem de rekabet ettiği diğer partilere oy kaybetmişti.

SERT İTHAMLARLA KARŞI KARŞIYA BIRAKILDIK 

Ne tespit ve eleştirilerimize yanlış ya da yalan denildi ne çağrılarımıza kulak verildi. Sözlerimiz açık, tespitlerimiz net, tavsiyelerimiz samimiydi. Konuşmalarımızda ‘partimiz', ‘Sayın Cumhurbaşkanımız', ‘ülkemizin geleceği', ‘davamız' dememize rağmen ‘ihanet', ‘bölücülük', ‘fitne' ve ‘proje' gibi ithamlara maruz bırakıldık ve bedel ödeme ile tehdit edildik. Daha da trajikomik olanı ise, bizim adlarımızı unutturabileceklerini zannederek, 2014-2016 arasını tarihten silmeye kalktılar. Oysa bilmiyorlardı ki, samimi insanların isimleri video kliplerinde değil milletin gönlünde yaşar.

SERT İFADELER 

Takınılan bu vefasız ve nobran tavır bizim için önemli değildi. Ancak tarih bilincine ve birikimine sahip olmayan bütün topluluklar gibi unuttukları bir gerçek vardı: Tarih kendisini unutturmak isteyenleri çarklarında öğütür.

AK PARTİ İÇİN "ACİZ" 

Söylediklerimize yanlış diyemeyenler öfke ile bize yönelik ihraç sürecini başlattılar. Merakla bu ihraç sürecinin gerekçelerini bekledik. Bir siyasi parti için en ağır kararlardan birini içeren bu metin hiçbir somut gerekçeye dayanmıyor dahası birçok tutarsızlık, gerçek dışı ifadeler barındırıyordu ve son derece özensiz hazırlanmıştı. Bize iletilen gerekçeler, AK Parti yönetiminin yaşanan gerçeklikten ve temel ilkelerden koptuğunu, sağlıklı bir muhakeme ve delillendirme sürecini bile yürütmekten aciz olduğunu açık bir şekilde ortaya koymaktadır.

AK PARTİ KENDİNİ BİTİRDİ 

İhraç edilmek istenen şahıslar değil, AK Parti'yi özgün bir siyasi yapı kılan değerler ve yıllarca o değerler için ter döken kitlelerin ortak vicdanıdır. Bugün bu ihraçlarla parti içi eleştirilerden kurtulacağını zannedenler, aslında bu ortak vicdandan kopuşun derin sancılarını zamanla daha yakından ve daha derinden hissedeceklerdir. AK Parti bizleri ihraç etme sürecini başlatarak, aslında, kuruluş ilkelerini, kuruluş gerekçesini, dayandığı siyasi-toplumsal merkezi tasfiye etmiştir. Mevcut AK Parti yönetimi, aldığı kararla, 18 yıl önce kurulan AK Parti'yi tasfiye etmiştir.

AK PARTİ'DEN İSTİFA EDİYORUZ 

İşletilen sürecin tüzük kurallarının uygulandığı hukuki bir işlem değil, sonucu baştan yazılmış bir senaryo olduğu aşikardır. Bu çerçevede, AK Parti'nin vefakar tabanını ülkenin her yanında omuz omuza iki seçim mücadelesi verdiği ve demokrasi tarihimizin en yüksek oyu ile birlikte büyük bir onur yaşadığı kendi genel başkanının ihraç edildiğini görme üzüntüsünden kurtarmak için yıllarca alın terimizi ve fikir emeğimizi verdiğimiz partimizden istifa ediyoruz. AK Parti'nin vefalı tabanına veda etmiyoruz.

YENİ PARTİ HAKKINDA KONUŞTU 

Tabelalar geçici, hayatımızı ve her türlü mücadeleyi anlamlı kılan değerler kalıcıdır. Partiler bu değerlere hizmet ettikleri ölçüde anlamlı olurlar. Biz bu değerlerin ve ilkelerin savunucusu ve sözcüsü olmaya devam edeceğiz. Bu bağlamda bizler; insanı ve sadece insanı merkeze alan, insan onuruna ve haklarına saygılı, evrensel değerleri yaşatan, yasaklarla, yolsuzluklarla ve yoksullukla sonuna kadar mücadele edilen, düşünce, ifade, din ve vicdan özgürlüklerinin sınırlandırılmadığı, demokratik hukuk devleti kurallarının işlediği, herkes için adalet ilkesi temelinde tarafsız ve bağımsız yargı sistemine güven duyulduğu, kamu malına el uzatılmayan, akraba ve adam kayırmacılığının olmadığı, şeffaflığın her alanda hakim olduğu, liyakatın, ehliyetin ve siyasi ahlakın esas ölçü olduğu, aile değerlerimizin toplumun en temel mayası olarak korunduğu, kadınların güven içinde hayatın her alanında etkin roller üstlendiği, gençlerin zihni ve psikolojik açıdan güçlü ve yetkin şahsiyetler olarak yetişmesini sağlayan vizyoner, çağdaş ve üretken bir eğitim sisteminin hayata geçirildiği, refahın belli ellerde toplanmayıp adil bir gelir dağılımı ile toplumun geneline yayıldığı, serbest piyasa ve rekabet koşullarının uygulandığı, her yönüyle ve her kesimiyle dünyaya açık, yakın çevresinde, gönül coğrafyasında ve dünyada barışçıl ve insani diplomasiyi esas alan, yeni nesillerin geleceğe umutla baktığı, demokratik bir düzen kurmak istiyoruz.

HERKESİ DAVET ETTİ 

Bugünden itibaren, zikrettiğimiz temel ilkeler doğrultusunda yeni bir siyasi hareket inşa etmek ve yeni bir yola çıkmak bizim için hem tarihi bir sorumluluk hem de milletimize karşı yükümlülüğümüzün bir gereğidir. Bu çerçevede, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun, bu ülkenin geleceği için yüreği çarpan ve sorumluluk hisseden herkesi ve her kesimi ortak akıl çerçevesinde bir araya gelmeye ve birlikte çalışmaya davet ediyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan 2019-09-14 09:20:49

erken emeklılı cıkaracaksan gelın once mıtıklerde bu sozu ver davut bey

Avatar
Samsun 2019-09-13 15:27:07

Bekledigimiz oldu sukurler olsun
Allahin izniyle onumuzdeki secimlerde
Sizi gorevlendirmek istiyoruz
Akp ye oy vermeyen terorist akp ye
Oy vermeyen vatan haini uyan millet uyan akp denen parti yolundan sapti ulkeyi issizlige ulkeyi ikiye boldu feto denen alcak teror orgutununun yaninda etigini openler hala parti icinde akp ulkemize hic birsey kazandiramaz artik insanlar intihar ediyor gencler madde bagimliligina olan ilgisi her gun daha artiyor oy istemesini biliyorsunuz issizlik ne kadar haberi olan varmi eger bogaziniz dan gecen bir lokmada millet olarak hakkim varsa cocugunaza ve size haram olsun Allah bizi affetsin size oy verdik o kiralik ve hahudda sahibi olsugunuz a haber ajansina ulkenin guncel haberlerini verin dusun milletin yakasindan

Avatar
İlter 2019-09-13 16:42:29

Hayırlı olsun

Avatar
selim gunduz 2019-09-13 19:19:03

artik sonunuz geldi akp li ahh kp ci yavas yavas eriyip gidiyorsunuz bu halki kandirmeya gucunuz yetmiyecek ..beter olun..

Avatar
Et2955 2019-09-14 00:44:31

Hayırlı olsun milletimize artık boyunuzun ölçüsünü alırsınız. KENDINIZI NE SANNEDIYORSUNUZ.

Avatar
Samsunlu 2019-09-14 05:32:20

Rte o kadar akilli ki bittim dedigi yerde tekrar yukseliyor bir sekil degisikligine ihtiyac vardi planini gerceklestiriyor ve bunuda en iyi yonetebilecegi sahislari partiden ihrac ederek yapiyor biraz dusunun anlayacaksiniz maşa sisteminin devreye girdigini... uyumayin bu rte hdp yi meclise sokup chp ye ortak etti sonra milleti ataturke ve chp ye dusman etti. Teror orgutunu dusunun pkk yi bitirdik dediler savas bitmedi. Cunku pkk bitmedi sadece isim degistirdi. Kürt acilimi dediler neyin acilimi anlasilmadan gitti. Bi kere sen kendi memleketinde yasayan insanlari ayirarak azinlik gibi gorerek acilim yapamazsin madem bir acilim yapacaksin ulkemde amerikayi ingiltereyi israili bitirecek bi acilim yap ceksinler ellerini ustumuzden kamuoyunu oyalamayin boyle seylerle yarin laz acilimi olur cerkez acilimi olur mubadil acilimi olur milleti birbirine sokarsiniz ortadogu projesi gercek olur. Ve ben gidisata bakarak konusursam hepsi bu projenin gerçekleşmesini istiyor o yuzden adi bence ortak dogu projesi. Memleketin bir karis topragi dahi bunu kabul etmez. Ama insanimiz her zamanki gibi iyimser yine inanacak bunlara... akp nin bu kadar iktidar olmasinin sebebi isleri o kadar karistirdiki kendileri bile isin icinden cikamiyor ve masaya oturup 18 yil biz bunu nasil duzeltiriz dediklerinde once bir darbe sonra partiden ihraclar sonra maşa sistemine gecerek yine herseyi ellerinde tutacaklar uyan 80 milyon uyan tüten son ocak devletin degil milletin...!

Avatar
Canik 55 2019-09-14 08:01:01

Keşke Başbakanlıktan azledildiğin gün istifa etseydin de büyüklüğünü o gün görseydik. Çıkar uğruna Siyaset yapıyorsunuz hepiniz Vatandaşın derdine çare olanınız yok.