banner388

Afganistan ziyaretinin amacı: Kardeşlik

Başbakan Binali Yıldırım, Afganistan'a ziyaretinin asıl amacının kardeşlik olduğunu vurguladı.

Afganistan ziyaretinin amacı: Kardeşlik

Başbakan Binali Yıldırım, Afganistan'a ziyaretinin asıl amacının kardeşlik olduğunu vurguladı.

08 Nisan 2018 Pazar 19:04
Afganistan ziyaretinin amacı: Kardeşlik

Afganistan ziyareti hakkında konuşan Başbakan Yıldırım, "Asıl ziyaretin amacı, var olan kardeşlik, dostluk, iyi ilişkileri geleceğe, gelecek kuşaklara refah olarak, esenlik olarak aktaracak tedbirler almak“ ifadelerini kullandı.

ASIL AMAÇ KARDEŞLİK


Moğolistan'daki işlerini tamamlamasından sonra Binalı Yıldırım, saat 10.50'de 'TUR' adlı özel uçak ile Afganistan'ın başkenti Kabil'e geldi. Başbakan Yıldırım, Kabil'de Afganistan İcra Heyeti Başkanı Abdullah Abdullah ile görüştü. Yıldırım ve Abdullah, görüşmenin ardından ortak düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını cevapladı. Mülteciler ile ilgili soru gelmesi üzerine Başbakan Yıldırım, ziyaretinin sadece FETÖ okulları ile ilgili olmadığını belirterek, "Asıl ziyaretin amacı, var olan kardeşlik, dostluk, iyi ilişkileri geleceğe, gelecek kuşaklara refah olarak, esenlik olarak aktaracak tedbirler almak. Bunları değerli dostum, kardeşimle görüşme fırsatımız oldu. Bakanlarımız kendi aralarında konuştular, görüştüler, adımları değerlendirdiler" dedi.

Mülteciler ile ilgil işleyen bir süreç olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Türkiye-Afganistan arasında 2015’ten beri ve daha öncesine giden yıllardan beri işleyen bir süreç. Bu ilk defa gündeme gelen bir konu değil. Burada her iki ülkenin İçişleri Bakanlığı görüşüyorlar, atılması gereken adımları atıyorlar. Bugüne kadar da sorun yaşanmadı, bundan sonra da yaşanacağını düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.