banner388

Af teklifi yasalaşırsa kimler tahliye olacak?

MHP'nin af teklifinin TBMM'ye sunulması ile birlikte gözler aftan kimlerin faydalanabileceğine çevrildi. Kanunun yasalaşması durumunda Alaattin Çakıcı ve Emrah Serbes gibi isimler de tahliye olacak.

Af teklifi yasalaşırsa kimler tahliye olacak?

MHP'nin af teklifinin TBMM'ye sunulması ile birlikte gözler aftan kimlerin faydalanabileceğine çevrildi. Kanunun yasalaşması durumunda Alaattin Çakıcı ve Emrah Serbes gibi isimler de tahliye olacak.

25 Eylül 2018 Salı 12:15
Af teklifi yasalaşırsa kimler tahliye olacak?

MHP'nin TBMM'ye sunduğu af teklifinin detayları belli oldu. Kanunun yasalaşması halinde 162 bin 989 mahkum tahliye edilecek. Merak edilen soru ise af çıkması durumunda kimlerin faydalanacağı...

ALAATTİN ÇAKICI TAHLİYE OLACAK

MHP'nin af teklifinin yasalaşması durumunda Mayıs 2018'e kadar işlenen suçlarda 5 yıl şartlı indirime gidilecek. Sanık, cezanın son 1 yılını da denetimli serbestlikle dışarıda geçirecek. Bu durumda uzun süredir cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı ve Emrah Serbes gibi isimler tahliye olacak.

Uzun süredir cezaevinde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı'nın da teklifin yasalaşması halinde yattığı süre göz önüne alındığında cezaevinden çıkması bekleniyor. Kasten adam öldürme ya da cinayete azmettirme suçu bulunmayan Çakıcı, 3 farklı tehdit suçundan toplamda 57 ay hapse çarptırıldı. Teklifi meclise sunan MHP'li Yıldız bu kanun teklifin Alaattin Çakıcı'yı nasıl etkileyeceği şeklindeki soruya ise, ‘magazinleştirmeyelim' tepkisini gösterdi. Yıldız, "Alaattin Çakıcı, Kürşat Yılmaz için kanun çıkmaz. Teklif kapsamında ise elbette bunlar da yararlanır" dedi.

EMRAH SERBES DE FAYDALANACAK

Vatan gazetesinden Çağdaş Ulus'un haberine göre, ceza indirimlerinden alkollü kullandığı aracıyla üç kişilik ailenin içinde bulunduğu araca çarparak ölümlerine neden olan yazar Emrah Serbes de faydalanacak.
‘Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak' suçundan aldığı 13 yıl 4 ay hapis cezasının infaz yasasına göre üçte ikisini (8 yıl) cezaevinde geçirmesi beklenen Emrah Serbes 1 yıldır cezaevinde.

Serbes, 7 yıl sonra cezaevinden çıkacaktı. Ancak teklif yasalaşırsa Serbes'in 7 yıllık cezasından 5 yıl indirime gidilecek. Cezası 2 yıla düşecek olan Serbes, yine aynı kanun teklifindeki "mahkumlar cezasının son 1 yılını denetimli serbestlik kapsamında dışarıda geçirir" hükmü nedeniyle 1 yıl daha cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilecek.

Yine kanun teklifi ile uyuşturucu suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ünlü oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca da cezaevine girmekten kurtulacak. Aynı davada 6 yıl 3 ay hapse çarptırılan şarkıcı Cenk Eren de infaz yasasına göre cezasının yatarı 4 yıl 2 ay olduğu için bu teklifin kabul edilmesi halinde cezaevine girmeyecek. Teklifte cezasından indirim alabilecek suçlular kapsamında uyuşturucu ticaretiyle uğraşan 50 bin 386 bulunuyor. MHP, indirimden yararlanacakların çocuk yaştaki ‘torbacı' denilen kişiler olduğunu ve onların sorunlarına dikkat çekmek için teklife dahil edildiğini savunuyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2018-09-25 19:46:03

bence şu suç oranlarının arttığı zamanda yanlış... nasıl olsa bu adamlar bu suçu işleyecek çoğunluğu... bu suçsuz suç işlemekten uzak duran insanlara HAKARET.. bunu için mhp oy vermeyecem... Ölen zarar gören insanlar ne olacak

Avatar
Dilek 2018-09-25 14:23:50

BAHçelide iyice şaşırdı oy aşacağım diye çok lazımdı ya afda

Avatar
turgut 2018-09-25 23:18:31

tecavüz cüler çocuk tacizcileri adam öldürenler dolandırıcılar bunlara af diyosunuz da kardeşim niçin bunları zamanında içeri atıyosunuz delirmiş bunlar çıkarmayın yatsın cezasını

Avatar
Muhammed 2018-09-25 23:19:25

Af istemiyoruzz!

Avatar
caner 2018-09-25 19:23:49

af gereklidir MHP'yi sonuna kadar destekliyoruz

Avatar
Fatma 2018-09-25 23:17:00

Cinayetede de istiyorum bazı insanlar ölmeyi hakkediyor ama bizim gibi karibenin başını yakmasydı

Avatar
Samsunlu 2018-09-25 23:49:35

Suç işleyen elbet suçunu çekecek lakin bu fetöcü şerefsizler kendilerinden olmayan herkese çok ceza verdi magduriyetler oldu. Cezaevleri berbat durumda yatmaya yer yok bunlarin aşılması için yaşa şart ayrıca tekrar suç islerseler af edilen cezayı da yatacaklar.

Avatar
hoca 2018-09-26 11:41:48

af çıkarmak şuç oranını artıracak yazıklar olsun eğer af çıkarırlarsa af çıkarsa kimseye oy moy yok herkesi suça eğilimli hale getirecekler