banner388

Adil Öksüz Hakkında Flaş İddia!

Londra'da çekilen bir fotoğraf, Türkiye’nin dünya genelinde kırmızı bültenle aradığı, 15 Temmuz darbe kalkışmasının 2 numaralı ismi Adil Öksüz’ün Londra'da olabileceği ihtimalini ortaya çıkardı.

Adil Öksüz Hakkında Flaş İddia!

Londra'da çekilen bir fotoğraf, Türkiye’nin dünya genelinde kırmızı bültenle aradığı, 15 Temmuz darbe kalkışmasının 2 numaralı ismi Adil Öksüz’ün Londra'da olabileceği ihtimalini ortaya çıkardı.

01 Mart 2017 Çarşamba 13:15
Adil Öksüz Hakkında Flaş İddia!

İngiltere'nin Londra kentindeki Portabello Antika Pazarında bir Türk vatandaşı, 15 Temmuz darbe girişiminin iki numaralı ismi Adil Öksüz’e benzettiği şahsı gizlice fotoğrafladı. Cep telefonu ile fotoğrafı çekilen kişi, görüntülendiğini anlayınca hızlıca pazardan uzaklaşıp kayıplara karıştı.Türkiye’de kayıt altına alınan fotoğraflarına göre biraz daha kilo verdiği görülen, ancak kendine has kaş ve saç yapısı bire bir aynı olan şahsın fotoğrafı, “Adil Öksüz Londra’ya mı kaçtı?” sorusunu akla geldi. Kırmızı bültenle aranan Adil Öksüz'ün başına konulan ödül miktarı ise 4 milyon lira. 

Neden bu kadar önemli?

FETÖ’nün sır kutularından biri olan Adil Öksüz, 15 Temmuz gecesi bir sivilin normal zamanda dahi girme hakkı bulunmayan sınırlar içerisinde hem de darbe girişiminin olduğu gece darbe planının yapıldığı ve en büyük hainliğe sahne olan Ankara Kazan’daki Akıncılar Hava Üssünde bulunmasından dolayı yakalandı ve darbe girişiminin sabahı gözaltına alındı. Öksüz, iki gün sonra 18 Temmuz'da adliyeye sevk edildi.

Adil Öksüz savcılıkta verdiği ifadede şu cümleleri kurdu: “Ben Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktayım. Amcam, o bölgede (Kazan) kıymetli arazi olduğunu gelecekte iyi para getireceğini söylemişti. Ben de 14 Temmuz akşamı Sakarya’dan Ankara’ya geldim. Tarla bakarken yakalandım, darbe ile ilgim yok”

Bu ifade sonrasında mahkeme Öksüz’ü, yurt dışı çıkış yasağı getirerek, adli kontrol şartıyla serbest bıraktı, ancak Öksüz’ü o tarihten sonra bir daha gören olmadı. Kırmızı bültenle aranan Adil Öksüz’ün bağlantılı olduğu birçok isim gözaltına alındı hatta tutuklansa da onun izine rastlanmadı. Öksüz'ü serbest bırakan iki hâkim ise görevden uzaklaştırıldı.

Son Güncelleme: 01.03.2017 13:20
Anahtar Kelimeler:
FetöAdil ÖksüzLondra
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.