banner388
banner390
banner410
banner408

Adalet Bakanlığı'na memur alımı yapılacak

Adalet Bakanlığı'na 418 memur alımı için başvuru işlemleri sürüyor.

banner269

Adalet Bakanlığı'na memur alımı yapılacak

Adalet Bakanlığı'na 418 memur alımı için başvuru işlemleri sürüyor.

17 Kasım 2020 Salı 18:55
Adalet Bakanlığı'na memur alımı yapılacak

Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nden, BİK resmi sayfasından, Resmi Gazete'den ve Çalışma Bakanlığı'nın resmi sayfasından yapılan açıklamada Adalet Bakanlığı'na Psikolog, Pedagog, Sosyal Çalışmacı, İstatistikçi, Mimar, Diyetisyen, Şehir Plancısı unvanlarında memur alımı yapılacağı, ilgili alıma başvuru yapacak adayların KPSS ve diğer başvuru genel-özel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiği kaydedilmiş, başvuru sürecine dair, "Adaylar  başvurularını  11/11/2020-25/11/2020    tarihleri  arasında  saat  23:59:59’a  kadar https://pgm.adalet.gov.tr   internet   adresi   üzerinden e-Devlet sistemine üye girişi yaparak elektronik başvuru yoluyla gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir." denilmişti. Adalet Bakanlığı memur alımında başvuru genel ve özel şartları ise şu şekilde oldu: 

GENEL ŞARTLAR

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, 2- 2020 yılı lisans Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3 puan türünden 70 ve daha yukarı puan almak gerekmektedir.

Özel Şartlar
A- Psikolog
Psikoloji lisans bölümünden mezun olmak.
B-Pedagog
Rehberlik   ve   Psikolojik   Danışmanlık   veya   Eğitim   Programları   ve   Öğretim   lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.
C- Sosyal Çalışmacı
Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.
D- İstatistikçi
İstatistik lisans bölümünden mezun olmak.
E- Mimar
Mimarlık lisans bölümünden mezun olmak.
F- Diyetisyen
Beslenme ve Diyetetik lisans bölümünden mezun olmak.
G- Şehir Plancısı
Şehir ve Bölge Planlama lisans bölümünden mezun olmak.

Personel alımına dair detaylı bilgi ve gelişmelere Adalet Bakanlığı'nın Personel Genel Müdürlüğü sayfasından erişim sağlanabilecek.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.