banner388
banner390
banner410
banner408

Abidin Ünal'dan Şok Açıklama!

Darbe gecesi bir düğünden rehin alınanHava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, neler yaşadı, darbe girişimi hakkında neler düşünüyor?

banner269

Abidin Ünal'dan Şok Açıklama!

Darbe gecesi bir düğünden rehin alınanHava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, neler yaşadı, darbe girişimi hakkında neler düşünüyor?

23 Temmuz 2016 Cumartesi 09:41
Abidin Ünal'dan Şok Açıklama!

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi esnasında Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver'in kızının düğününden rehin alınan Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, yaşadıkları hakkında personelini bilgilendirdi.

Ünal, o geceye dair şunları anlattı:

Abidin Ünal, darbe girişiminden rehin alınan Korgeneral Fikret Erbilgin'in eşi tarafından haberi olmuş. Saat 23.00 sıralarında düğüne gelen askerler Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal'ı “Güvenliğiniz tehlikede, sizi korumaya almamız lazım” diyerek götürmek istemiş ama başarılı olamamış. Daha sonra başka bir helikopter gelip zorla alarak Ünal'ı Akıncılar'a götürdü ve başına bir muhafız dikerek bir odaya kapatıldı. Ertesi gün darbe girişimi başarısız olunca Ünal'ın başındaki muhafız komutana cep telefonunu teslim etmiş ve Ünal'ın ilk talimatı, “Akıncı Üssü'nü vurun” olmuş. Bu emir sonrası üs savaş uçaklarıyla bombalanarak ele geçirilmiş. 

Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, "Orgeneral Akın Öztürk'e güvenmiyorum, kesinlikle doğru söylemiyor. Genelkurmay'ın açıklaması da doğru değil. Hiçbirine kefil değilim. Güvenecek kimsemiz kalmadı. Gri yok. Siyah ya da beyaz var. Ya siyahsınız ya beyaz. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda 20 bin personel var. Gerekirse 10 bin kişi ile çalışırım ama 1 tane bile FETÖ'cü kalmayacak.” dedi.

 

Son Güncelleme: 23.07.2016 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MAHMUT ERDEMİR 2016-07-23 12:32:43

HELAL KOMUTANIM ARKANIZDAYIZ VATANDAŞLA ASKERİMİZİ KARŞILAŞTIRANLARIN ALLAH BELASINI VERSİN