banner388

ABD'den o iddia geldi! Korona mutasyona uğradı!

ABD'li bilim insanları korona virüsün mutasyona uğradığını tespit etti.

ABD'den o iddia geldi! Korona mutasyona uğradı!

ABD'li bilim insanları korona virüsün mutasyona uğradığını tespit etti.

24 Eylül 2020 Perşembe 23:11
ABD'den o iddia geldi! Korona mutasyona uğradı!

ABD'li bilim adamları tarafından korona virüsün mutasyona uğradığı tespit edilirken mutasyon sonrası virüsün bulaşıcılığı artarken öldürücülüğü konusunda bir değişiklik belirlenmedi.

İkinci dalga paniği dünyayı sarsarken ABD'de çok çarpıcı bir araştırmanın sonuçları yayınlandı.

ARTIK DAHA BULAŞICI

ABD'nin Houston kentindeki bilim insanları, kentteki Kovid-19 salgınında iki ayrı dönemde yayılan virüs örneklerini karşılaştırdı.  Korona virüsün zaman içinde daha bulaşıcı hale geldiği sonucuna varıldı.

Kentte son dönemde yayılan virüsün, hücrelere bağlanarak insanları enfekte etmek için kullandığı 'iğne'lerinin sayısı arttı. Araştırmacılar, kentte virüsün bu türünün hakim hale geldiğini ve bu sayede bulaşıcılığının arttığını belirtti. Bu nedenle, son dönemdeki hastaların viral yükünün ciddi oranda arttığı da aktarıldı.

 Araştırmacılar, mutasyonun Kovid-19 hastalığının şiddetini artırdığına dair yeterli kanıt bulunmadığını vurguladı.da belirttiler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.