banner388

ABD'de beş vakit ezan okunacak

ABD'nin açıklamalarına göre, ABD'de hoparlörden beş vakit ezan okunacak.

ABD'de beş vakit ezan okunacak

ABD'nin açıklamalarına göre, ABD'de hoparlörden beş vakit ezan okunacak.

26 Nisan 2020 Pazar 14:25
ABD'de beş vakit ezan okunacak

ABD'nin Minnesota eyaletine bağlı Minneapolis kentinde ezan  hoparlörden okunmaya başlandı.

BİR İLK YAŞANDI

ABD basınında yer alan haberlere göre, şehir yönetimiyle müslüman cemaat üyeleri arasında yapılan ortaklık sonucunda, Minneapolis'in Cedar-Riverside semtinde Perşembe gününden itibaren ezan okunmaya başladı. Ezanın Ramazan ayı boyunca uygulamanın 5 vakit devam edeceği belirtildi.

RAMAZAN AYI BOYUNCA EZAN OKUNACAK

ABD'nin Minnesota eyaletinde bir ilk yaşandı. ABD'nin Minneapolis'in Cedar-Riverside semtinde, Perşembe akşamından itibaren ezan okunuyor. Ezanın semtteki Dar El Hicre Camisinin hoparlöründen okunmasına yönelik uygulama Ramazan ayı boyunca devam edecek.

"EZAN DAYANIŞMAYI SAĞLAR"

Konuya ilişkin Belediye Başkanı Frey'in açıklamasında, "Fiziksel mesafenin birbirimizden ayrı dua etmemizi gerektirdiği bir dönemde, liderler birliktelik hissini yaratmakla mesuldürler. Ezan, her ikisi de kriz zamanında elzem olan rahatlama ve dayanışmayı sağlar." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.