banner388

807 Deaş Mensubu Etkisiz Hale Getirildi

2 Bin 144 DEAŞ Hedefinin Vuruldu, 807 DEAŞ Mensubu Etkisiz Hale Getirildi, 153 DEAŞ Mensubu İse Yaralandı

807 Deaş Mensubu Etkisiz Hale Getirildi

2 Bin 144 DEAŞ Hedefinin Vuruldu, 807 DEAŞ Mensubu Etkisiz Hale Getirildi, 153 DEAŞ Mensubu İse Yaralandı

05 Mayıs 2016 Perşembe 10:14
807 Deaş Mensubu Etkisiz Hale Getirildi

Askeri kaynaklardan DEAŞ ile ilgili alınan son bilgilere göre, nüfusu 22 milyon olan Suriye’de şiddet sarmalı nedeniyle bugüne kadar yaklaşık 470 bin kişi hayatını kaybetti, 6,5 milyon Suriyeli evlerini terk ederek ülke içerisinde güvenli bölgelere, 5 milyon Suriyeli ise başta komşu ülkeler olmak üzere ülke dışına göç etmek zorunda kaldı. Türkiye bugüne kadar açık kapı politikası uygulayarak, şiddetten kaçan 264 bin 815’i kamplarda olmak üzere toplam 2 milyon 600 bin 561 Suriyeli’yi ülkeye kabul etti. Türkiye; Suriye ve Irak’ta devam eden DEAŞ tehdidi nedeniyle Ağustos 2014 ayında teşkil edilen ve 62 ülke tarafından destek verilen “DEAŞ ile Mücadele Küresel Koalisyonu”na 19 Şubat 2015 tarihinden itibaren aktif destek sağlamaya başladı. DEAŞ’la etkin mücadele çerçevesinde Türkiye, üslerini (İncirlik ve Diyarbakır) ve Türk hava sahasını koalisyon unsurlarının kullanımına açtı. İncirlik Üssü ve İskenderun Limanı’nı insani yardım ve lojistik destek amaçlı olarak koalisyonun kullanımına tahsis etti. 28 Ağustos 2015 tarihinden itibaren koalisyon hava harekatına aktif olarak katılım sağlandı ve koalisyonun DEAŞ ile mücadelesi desteklendi. Suriyeli ılımlı muhaliflerin eğitilmesi ve donatılmasına katkıda bulunan Türkiye, koalisyon karargahlarına personel görevlendirdi.

TÜRKİYE,  DEAŞ HEDEFLERİNE 19 HAVA HAREKATI GERÇEKLEŞTİRDİ

Türkiye’de hala dört ülkeye koalisyon kapsamında  (ABD, Almanya, Katar ve Suudi Arabistan) ait hava uçakları ve personelin görev yaptığı altı çizilerek, koalisyon tarafından DEAŞ hedeflerine karşı Suriye’de 3 bin 791, Irak’ta 8 bin 415 hava harekâtı icra edildiği bilgilendirildi.. Türkiye’nin ise Suriye’deki DEAŞ hedeflerine bu zamana kadar geçen süre içerisinde 19 hava harekâtı icra ettiği kaydedildi.
Suriye’deki çatışmaların artması ile ve DEAŞ tarafından Kilis şehir merkezine karşı yapılmış olan Katyuşa ve top atışları sonucunda bugüne kadar 8’i Suriyeli 20 sivilin yaşamını yitirdiği, 17’si Suriyeli 66 sivilin yaralandığı ifade edildi.

807 DEAŞ MENSUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

TSK tarafından angajman kuralları çerçevesinde misli ile karşılık çerçevesinde Suriye’deki toplam 2 bin 144 DEAŞ hedefi Fırtına, ÇNRA ve tank atışları ile vurularak, yapılan atışlar ile 807 DEAŞ mensubunun öldürüldüğü, 153 DEAŞ mensubunun ise yaralandığı kaydedildi. Kilis’e karşı top/roket tehdidinin tespiti ve etkisiz hale getirilmesine yönelik tüm önlemlerin alındığı, müdahale için her türlü imkânın kullanıldığı altı çizildi. Bu kapsamda Suriye hududunda konuşlu ateş destek unsurları ile zırhlı/mekanize birliklerin takviye edildiği ifade ederek, alınan diğer önlemler ise şöyle sıralandı:
“DEAŞ hedeflerinin önceden tespiti ve ateş altına alınması amacı ile İnsansız Hava Araçları (İHA)/İnsanlı Keşif Uçakları (İKU) ile hudut bölgesinin 7/24 saat gözetlenmesine devam edilmektedir. Ayrıca, Suriye sınırında konuşlu hudut birliklerimiz, terörist geçişlerinin engellenmesi maksadı ile ek birlikler birlikteliğinde takviye edilmiştir. Alınan etkin tedbirler sonucunda Suriye sınırında 2016 yılında toplam 388 DEAŞ ve 82 PYD/PKK terör örgütü mensubu yakalanmıştır. DEAŞ’la mücadele çerçevesinde Irak’ta da Türkiye tarafından IKYY personeline ve Musul Ulusal Muhafızları’na eğit-donat desteği verilmiştir. Iraklı personelin eğitimi için tesis edilmiş olan Gedu Üs Bölgesi’ndeki TSK unsurlarına yönelik DEAŞ tarafından düzenlenen saldırılarda bir personelimiz şehit olmuş, on personelimiz ise yaralanmıştır. TSK tarafından angajman kuralları  kapsamında misli ile mukabele kapsamında yapılan Fırtına obüs ve tank atışları ve beraberinde de Irak kuzeyinde 365 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda DEAŞ mensubu ise yaralanmıştır."
TSK’nın PKK terör örgütü ile birlikte DEAŞ’la da etkin mücadele ederek, ülkeye yönelik bir terör tehdidinin ortadan kaldırılması konusunda uzun vadeli olarak, sürdürülebilir her türlü güvenlik önlemini alma azim ve kararlılığında olduğu vurgusu yapıldı.

Son Güncelleme: 11.06.2016 16:04
Anahtar Kelimeler:
TerörDeaşHedef
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.