banner388

8 Bin 399 Personele İhraç Kararı

Olağanüstü hal kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameyle binlerce personelin görevine son verildi

8 Bin 399 Personele İhraç Kararı

Olağanüstü hal kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameyle binlerce personelin görevine son verildi

07 Ocak 2017 Cumartesi 11:25
8 Bin 399 Personele İhraç Kararı
Olağanüstü hal kapsamında yayımlanan  679 sayılı KHK’ile milli güvenliğe karşı davranışlarda bulunan 8 bin 399 kamu görevlisinin görevine son verildi.

OHAL kapsamında dün 3 yeni kararname çıkarıldı. Bu kararname ile Emniyet Genel Müdürlüğünden 2 bin 687, Adalet Bakanlığından bin 699, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 435, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından160, hava Kuvvetleri Komutanlığından 168 personel ihraç edildi. 631 akademisyenin de kamudaki görevinden uzaklaştırılması yapıldı.

6821 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle TSK iç hizmet kanununda yer alan sahil güvenlik, astsubay, askeri hastaneler, hazırlama okulları, jandarma ile ilgili hükümler kaldırıldı. Bu kararname ile üniforma ile emir verilme zorunluluğu kaldırıldı. Zırhlı ambulansların Taşıt Kanunu hükümlerinden muaf tutulması sağlandı. Subayların tespit edilmesi ve sınıflandırılması Milli Savunma Bakanlığına verildi.

Subaylığa ve astsubaylığa ilgili kuvvet komutanının teklifi Milli Savunma Bakanlığına geçti. Asteğmen ve albay rütbeleri arasındaki terfilerde  kuvvet komutanlığı kurmay başkanlığından alınarak İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığına verildi. Ayrıca yine bu kararname  ile kuvvet komutanlarının atanmasında Genelkurmay Başkanlığının etkisi kalmamış oldu.

Kanun Hükmünde Kararname ile Genelkurmay Başkanlığının teklifine gerek olmadan orgenerallik süresini doldurmasına karşın, yaş haddini doldurmadığı takdirde görevi devam ettirmesinde gerekli görülen orgeneral ve oramirallerin sayısının 3’ü bulabileceği hükmü getirildi.
Subay ve astsubayların 10 yıllık hizmet etme sürelerini doldurmadan istifa edemeyeceklerine dair olan hüküm zorlaştırıldı. KHK ile15 yılını doldurmayan subay ve astsubaylar istifa edemeyecekler.

Bu kararname ile devletin varlığına ve bütünlüğüne karşı davranan 83 dernek kapatıldı. Bir önceki KHK kapsamında kapatılan 7 derneğin açılmasına izin verilirken kapatılan 11 gazeteye de yeniden açma hakkı verildi. Ayrıca 277 kamu görevlisi tekrar görevine iade edildi.

 İlkokul mezunlarına uzman erbaş ve çavuş olma hakkı tanınırken hakim ve savcılık sınavlarında taban puanlar kaldırıldı.

Askeri hakimler sivil yargıda yargılanacakken vali ve kaymakamlar bulundukları illerde yargılanacaklar.
 
 
.
 
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.