banner388

45 yaş altı çalışanlara zorunlu emeklilik!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda zorunlu Bireysel Emeklilik, kabul edildi.

45 yaş altı çalışanlara zorunlu emeklilik!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda zorunlu Bireysel Emeklilik, kabul edildi.

09 Ağustos 2016 Salı 22:49
45 yaş altı çalışanlara zorunlu emeklilik!

45 yaş altı ücretli çalışanların, iş sahipleri vasıtasıyla otomatik olarak bir emeklilik planına dahil edilmesini öngören Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda oy birliğiyle kabul edildi.
Kanun tasarısına göre, 45 yaşını doldurmamış Türk vatandaşı olup ücret karşılığında çalışanlar, işverenin, kanun hükümlerine göre oluşturduğu bir emeklilik sözleşmesiyle emeklilik planında yer almasını sağlayacak.
Emeklilik için çalışanın katkı payı, prime esas kazancının yüzde 3'üne karşılık gelen tutar olarak belirlendi. Bu oranı iki katına kadar artırmaya, yüzde 1'e kadar indirmeye veya katkı payına maktu limit getirmeye Bakanlar Kurulu yetkili olacak.
Çalışan, otomatik katılıma ilişkin emeklilik sözleşmesinde belirlenen mebladan daha yüksek bir tutarda kesinti yapılmasını işverenden talep edebilecek.

Düzenleme, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girecek.
 
 

Son Güncelleme: 09.08.2016 23:01
Anahtar Kelimeler:
TbmmKanunEmeklilik
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.