banner388

4 milyon kişinin 500 milyar borcu yapılandırılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla yaklaşık 4 milyon vatandaşın 500 milyar lira civarındaki borcu yapılandırılacak.

4 milyon kişinin 500 milyar borcu yapılandırılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın talimatıyla yaklaşık 4 milyon vatandaşın 500 milyar lira civarındaki borcu yapılandırılacak.

18 Ekim 2020 Pazar 12:45
4 milyon kişinin 500 milyar borcu yapılandırılacak

EN GENİŞ YAPILANDIRMA

Vergi, sigorta prim borçları, kaçak köprü geçişleri, trafik cezaları, gümrük cezaları, belediyelere olanlar da dahil çeşitli borçlar ile bazı idari para cezalarının yapılandırma kapsamına girmesi planlanıyor. Böylece, bu düzenlemenin şu ana kadar çıkartılan en kapsamlı yeniden yapılandırma olması öngörülüyor.

ÖĞRENİM KREDİSİ DE DAHİL EDİLDİ

Yapılandırma kapsamına öğrencilerin kredi borçları da dahil edildi.

Paket kapsamına girecek yeniden yapılandırmadan yaklaşık 4 milyon vatandaşın yararlanması bekleniyor. Yapılandırılacak toplam borç tutarı ise 500 milyar lira civarında.

AK Parti grubu, pandemi nedeniyle borçların ödenmesinde zorluk yaşandığına dikkat çekip  "Şu ortamda borçlar yapılandırılıp taksitler hemen başlatılırsa yine ödemelerde zorluk yaşanabilir. Bir yıl tüm borçlar ertelensin daha sonra taksitler başlasın" dedi. Çalışmalar da bir yıl erteleme üzerine yapılmaya başlandı. Ancak erteleme süresinin 6 ay ya da daha kısa bir süre olması da gündemde. Erteleme sonrası borçların uzun süreli taksitlere bölünmesi planlanıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2020-10-19 09:14:52

Vergi, sigorta prim borçları, kaçak köprü geçişleri, trafik cezaları, gümrük cezaları, belediyelere olanlar da dahil çeşitli borçlar ile bazı idari para cezalarınında bende zannettim devlet borçları affediyor çok komik bir haber parası olan zaten ödüyor borcu olan 90 taksit yapsan ödeyemez para yok taksik maksit hikaye para kaldıysa bir kaç kişide onu da almanın peşindeler af çıkartın borçları silinde 2023 de millet borçsuz girsin banka kamu trafik aklına ne kadar para cezası geliyorsa affedin millet rahatlasın nefes alsın

Avatar
samsunlu 2020-10-20 11:05:31

erteleme olmadan bunların yapılandırılması hiç bir şey ifade etmiyor zaten ödeyemeyecek ödeyemeyen bari 1 yıl erteleyin de millet toparlanmaya çalışsın