banner388

350 asker hastanelik oldu

Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda 350 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu. Valilik, Halk Sağlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği ve Tugay Komutanlığı olayın ardından kriz masası kurdu.

350 asker hastanelik oldu

Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda 350 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu. Valilik, Halk Sağlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği ve Tugay Komutanlığı olayın ardından kriz masası kurdu.

25 Mayıs 2017 Perşembe 15:35
350 asker hastanelik oldu

Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı’nda 350 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelik oldu, olayın ardından kriz masası kuruldu. Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 54 askerin tedavilerine devam edildiğini, saat 01.00’de fenalaşan Er Hüsnü Özel’in ise hayatını kaybettiğini dile getirdi. Güvençer, açıklamalarında askerin ölüm nedeninin gıda zehirlenmesi kaynaklı olmadığından şüphelenildiğini söyledi.


Manisa 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası’nda (Batı Kışla) geçen salı gecesi meydana gelen olayda gıda zehirlenmesi şüphesi ile hastanelere kaldırılan askerlerle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Askerlerin hastaneye getirildiklerinde durumlarının iyi olduğu ve taburcu edildiği, buna rağmen kışlada rahatsızlanmaların devam ettiği belirtildi.


Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer açıklamalarında Batı Kışla’da başlayan rahatsızlıkların Doğu Kışla’da da görüldüğünü ve bakteriyel enfeksiyonun yaşandığını açıkladı.


KRİZ MASASI KURULDU


Telefonla açıklamada bulunan Vali Güvençer, "Manisa’da acemi er eğitimini tamamlayıp, yarın dağıtıma çıkacak yaklaşık 6 bin erimizin barındığı Batı Kışla ve Doğu Kışla’da 23 Mayıs ve 24 Mayıs günlerinde, şimdilik sadece bakteriyel bir bağırsak yolları enfeksiyonu teşhisi konulan bir rahatsızlık teşhis edildi. Bu rahatsızlık nedeniyle 3 gündür sağlık birimlerine toplam 350 asker sevk edildi.


Bir taraftan bu çocuklarımızın tedavileri ile ilgilenirken, bu bakteriyel enfeksiyonun kaynaklandığı sebebi bulmak için tüketim maddelerinden örnekler alınarak laboratuvarlara gönderildi. Şu anda bakteriyel enfeksiyonun kaynağı konusunda bir tespit sahibi değiliz.


Bu sabahtan itibaren Tugay Komutanlığında sağlık teşkilatımızın bir kriz masası kurdu. Orada bir koğuş revire dönüştürüldü. 5 hekim ve yardımcı sağlık personeli Tugay Komutanlığına askerlerimize müdahale ediyorlar" ifadelerini kullandı.


1 ASKER YOĞUN BAKIMDA

54 askerin tedavi gördüğünü belirten Vali Güvençer, "Sabahtan bu saate kadar Tugay içindeki polikliniğe müracaat eden askerlerden 9’u daha devlet hastanelerine sevk edildi. Şu anda devlet hastanelerinde tedavi altına alınan er sayısı 54’e çıktı. 1 asker yoğun bakıma alındı, ancak hayati tehlikesi yok" dedi.


1 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Vali Güvençer yaptığı açıklamada dün gece fenalaşıp Batı Kışla’dan Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ne getirilen askerlerden Er Hüsnü Özel’in hayatını kaybettiğini söyledi. Güvençer, askerin ölüm nedeninin enfeksiyondan kaynaklandığına dair bir bulgu olmadığını belirterek, farklı bir ölüm sebebi olabileceğini söyledi.


Güvençer, "Kamuoyu ölümü, enfeksiyonla bağlantılayacaktır. Ama ölümün bu enfeksiyona bağlı olduğuyla ilgili herhangi bir bulgu yok. Ailesine haber verildi. Henüz Adli Tıp raporu elimize geçmedi. Ama hekimler yaptıkları ilk muayenede ölümün enfeksiyonel değil, belki bir başka sebebe bağlı olabileceği konusunda fikir beyan etti. Şu anda enfeksiyon durumunun önü alındı. Her türlü tedbir alınıyor" diye konuştu.


Valilik, Halk Sağlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği ve Tugay Komutanlığı olayın ardından kriz masası kurdu. Gereken her şeyin yapılacağını belirten Vali Güvençer, Tugay Komutanlığında tüm toplu kullanım alanlarının dezenfekte edildiğini dile getirdi.


ACI HABER YEMİN TÖRENİ ÖNCESİ GELDİ

Hayatını kaybeden Piyade Er Hüsnü Özel’in ailesi acı haberi yemin töreni için gittiği Manisa’da öğrendi. 

Son Güncelleme: 26.05.2017 11:28
Anahtar Kelimeler:
AskerManisa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.