banner388
banner390
banner410
banner408

20 Yıllık Vasiyet

Rizede yaşayan Ramazan Çepni, amcasının vasiyet etmesi üzerine tam 20 senedir köyün bütün mezarlarını temizliyor. Çepni, bu vasiyeti devam ettirmek için oğluna vasiyet ediyor.

banner269

20 Yıllık Vasiyet

Rizede yaşayan Ramazan Çepni, amcasının vasiyet etmesi üzerine tam 20 senedir köyün bütün mezarlarını temizliyor. Çepni, bu vasiyeti devam ettirmek için oğluna vasiyet ediyor.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 11:51
20 Yıllık Vasiyet

Rize Çayeliye bağlı olan Büyükköy'de yaşamakta olan Ramazan Çepni bütün dini bayramların 2 veya 3 gün öncesinde köyün bütün mezarlarını temizleme işlerine başlamakta. Temiz çalışmaları bazen bayramdan sonra da sürüyor. Mezarlıkları temizlemeye amcasının vasiyetleri üzerine başlamış olan Çepni, 20 senedir hiç bıkmadan usanmadan bu görevi yapıyor. Çepni ömür boyu mezarlık temizlemeye devam edeceğini, kendinden sonra ise oğlunun bu görevi üstlenmesi için vasiyette bulunduğunu söyledi.

Çepni “Amcam ölmeden önce bana ‘Torunum ben öleceğim, sen bu mezarlıklara bakacaksın’ Benim içime yer edindi bu sözleri. Yok olmasın diye mezarlıkları senelerdir temizlerim. Temizlerken içime heyecan doluyor.  Sanki burası temizlendiğinde uçacak gibi oluyorum.Bende bu vasiyeti oğluma devredeceğim. Oğluma ‘ Bir gün ölüp gidersem sen temizleyeceksin bu mezarları’ diye vasiyet ediyorum. Yapabildiğim kadarını yapıyorum. Bayramdan önce 2 veya 3 günümü bu işe adıyorum. Allah sağlık sıhhat verdikçe bana temizleyeceğim” dedi.

Ömür boyu bunu yapacağını dile getiren Çepni aynı zamanda da aile mezarlığının çok ayrık olmasına kızıyor. Bu sitemini “Köyde ki mezarlarımızda hep dağınıklar. Aile mezarları öyle bir hale gelmiş ki 3 ayrı yerde mezarlıklar var. Toplu olsalar ve o şekilde onları temzlemiş olsam daha iyi olur” diye konuştu. 

Son Güncelleme: 13.07.2016 12:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.