banner388

15 Temmuz Akıncılar Üssü davası başladı

15 Temmuz darbe girişiminin en önemli davaları arasında yer alan Akıncılar Üssü davası, Ankara Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu içerisinde bulunan duruşma salonunda başladı.

15 Temmuz Akıncılar Üssü davası başladı

15 Temmuz darbe girişiminin en önemli davaları arasında yer alan Akıncılar Üssü davası, Ankara Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu içerisinde bulunan duruşma salonunda başladı.

01 Ağustos 2017 Salı 11:09
15 Temmuz Akıncılar Üssü davası başladı

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 15 Temmuz darbe girişiminin merkez üssü olarak kullanılan Akıncılar Üssü'ndeki faaliyetlere yönelik, 486 sanığa açılan davanın görülmesi bugün başladı. 486 sanık arasında aralarında süt düzey yöneticiler ve sivil imamların da yer aldığı 80 sanık, tek sıra halinde ve yoğun güvenlik önlemleri altında duruşma salonuna getirildi.


SALON ÖNÜNDE PROTESTO

15 Temmuz darbe girişiminin en kritik davası olan Akıncı Üssü davası, Ankara Sincan Ceza ve İnfaz Kurumu içerisinde bulunan duruşma salonunda başladı. Görülen davanın bir numaralı sanığı ise ABD'de bulunan Fethullah Gülen. Darbe girişimi sonrası Akıncı Üssü’nde yakalanan siviller Kemal Batmaz, Nurettin Oruç, Hakan Çiçek, Harun Biniş ilk kez, Genelkurmay davasında da yargılanan darbe girişiminin bir numaralı sanığı olan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ve bazı askerler ikinci kez hakim karşısına çıkacak.


YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ


29 Ağustos tarihine kadar devam edecek dava nedeniyle Sincan Cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Jandarma ve polis ekipleri, davayı izlemeye gelenleri tek tek aradı. Cezaevi çevresine çok sayıda zırhlı araç sevk edilirken, cezaevi çatısına ise keskin nişancılar yerleştirildi.


DURUŞMA SALONU YENİDEN DÜZENLENDİ

Darbe davaları için yapılan duruşma salonu, duruşmaya çok sayıda gazi ve şehit yakını geleceği gerekçesiyle yeniden düzenlendi. Dışarıda kalacak müştekiler için salonun girişine sandalyeler yerleştirilirken içerdeki müştekilere ise basın mensuplarının yanında özel alan oluşturuldu.


Kaynak: Sözcü

Anahtar Kelimeler:
FetöAkıncı Üssü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.