banner388
banner390
banner410

Günümüzde internet hayatımızın vazgeçilmezlerinden biridir. Özellikle birçoğumuz hastalık derecesinde sosyal medyaya bağımlı hale geldik. Yalnız unutulmamalıdır ki internet sadece sosyal medya odaklı kullanılmamaktadır. İyi kötü internet kullanıcısı olan herkes Türkiye’deki tabiriyle ‘Google Amca’mıza sorularını, isteklerini ve ihtiyaçlarını sormaktadır.

Tatile gitmek için otel ararsınız, gitmeden önce araç kiralarsınız, hadi gittiniz neler yapılabilir onu araştırırsınız ve döndüğünüzde yaşadığınız şehirde hava durumu nasıl ona bakarsınız. Kısacası Google amcamız günümüzde bizim asistanımız gibi çalışmaktadır ve 7’den 70’e herkes tarafından bilinmektedir. Hatta inanıyorum ki bu yazıya gelene kadar muhakkak Google amcaya bir uğramışsınızdır.

Şu anda içinizden ne diyor bu, ne alakası var görünmezlikle Google’ın dediğinizi duyar gibiyim.Sabredin geliyoruz. :) İçinde bulunduğunuz sektörü bir düşünün. Sağlık, tekstil, gıda, hatta siyaset. Bu kadar sektörle sınırlı değil aklınıza ne gelirse diyelim biz şuna. Artık her şeyi Google amcaya sorduğumuza göre sağlıkta bel ağrısı, tekstilde damatlık, gıda da en iyi kafe, siyasette bugün Ankara’da neler oluyor yazan kişi sensin bence!

                                                                      

Daha spesifik bir örnek vermek gerekirse Hacettepe Üniversitesinde 6 sene okudun bölüm birinciliği ile doktor oldun muayenehane açtın, her yere çiçekler böcekler ne bileyim Google’ı açıp trend oturma grubu neyse onu aldın(!), yine Google’dan laptop siparişini verdin (!) vs... vs ... Evet muayenehanen hazır. Hayal edebilirsin o ortamı evinde olmadığı kadar huzurlusun her yer pırıl pırıl kalite kokuyor.

Yalnız bir problem olduğunu anlamak için aradan zaman geçmesi gerekir ve ne kadar üzücü bir tesadüftür ki genelde bu noktada Webmaster diye tabir ettiğimiz arkadaşlarımızı bu noktada çok üzerler.  Ama neyse o konuya tekrar daha sonra geliriz biz devam edelim. Bir problem var ki oda bir iş yerinin olmazsa olmazı... Evet, maalesef karşı taraftaki “kırıkçı Mahmut abi” diploması dahi olmamasına rağmen kamyonla para kazanıyor... Çünkü Mahmut abimiz kendine güzel bir web sitesi yaptırmış ve hasta kişiler Google amcamıza hastalıklarını yazdığında Mahmut abimizi görüyor, ona tedavi olabilmek ümidi(!) ile ona başvuruyor.

Evet ... Maalesef artık dünya bundan daha da acımasız ... Siz ne kadar başarılı olursanız olun günümüz teknolojisine ayak uydurmadığınız bir noktada, yıllardır başarılı olduğunuz aile işinizde bile biri gelir ‘Kırıkçı Mahmut abi’ gibi sizi geçer gider. Siz dur nereye gidiyorsun bende yaparım o yaptıklarını diyene kadar o yol almıştır bile. Bu yüzden asla ve asla rehavete kapılmadan, benim ihtiyacım yok ne gerek var demeden, çok geç olmadan(!) teknolojiye ve günümüze ayak uydurun.

                                                                                                                   

Sanırım şuanda aaaah yeter artık hani görünmezlik formülü diyorsunuz. Çoktan anlattım aslında. Günümüzde sizi ve işinizi temsilen bir web siteniz yoksa bu web sitesinin Google kriterlerine uygun yapılandırılması yapılmadıysa “Görünmezsiniz”.

Siz, siz olun bu yazıyı kulağınıza küpe edinin ve hemen bir web sitesi yaptırın! Bunu yaparken dikkatli olun çünkü her sektörde olduğu gibi bu sektörde de oldukça fazla sayıda size faydadan çok zarar verecek firma ve şahıs haliyle mevcut. Muhakkak bir ön araştırma yapın der ve kaçarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Okan DURAN 2017-03-07 12:30:25

Bir konu gerçekten ancak bu kadar kolay anlaşılabilir ve güzel dile getirilebilirdi. Tebrikler..

Avatar
Ferhat Bekdemir 2017-03-19 15:04:24

Tebrikler yazıların devamını sabırsızlıkla bekliyorum

Avatar
Rabia Altunkaya 2017-04-19 11:36:00

MaşAllah