banner388

Zekat parası rektörün makam aracı oldu

Aksaray Üniversitesi Rektörü'nün makam aracı, üniversiteye bir iş adamının zekat olarak verdiği parayla alındı.

Zekat parası rektörün makam aracı oldu

Aksaray Üniversitesi Rektörü'nün makam aracı, üniversiteye bir iş adamının zekat olarak verdiği parayla alındı.

30 Aralık 2018 Pazar 14:17
Zekat parası rektörün makam aracı oldu

Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin'in makam aracı Konyalı bir iş adamının zekat olarak okula bağışladığı 100 bin lirayla alındı.

Sözcü'nün haberine göre ulaşılan belgede araç alınmak üzere bağış ifadelerine yer verildiği tespit edildi. 26 Nisan 2017 yılında üniversitenin yazısında bağış dilekçesi ve rektörlüğün 100 bin liralık bağış kabul ettiği belirtildi. Bağış sonrası Şahin'e Audi A6 Quattro marka araç alındı. Aracın bugünkü değeri ise 750 bin lirayı buluyor.

Bağış bulunan S.E.Y. konuyla ilgili, “Bu bağışı, zekat olarak verelim diye düşündük. Önceki makam arabası sıkıntılıymış sanırım. Bana, ‘Yardımcı olursanız seviniriz' dediler. Makam arabası öğrencilerin iaşesinden alınacağına, biz de hayır için bağışta bulunalım, dedik" ifadelerini kullandı.

İşadamı, “Siz Konya'da faaliyet gösteriyorsunuz, neden Konya'daki üniversitelere değil de Aksaray'dakine bağış yaptınız?” sorusuna “Aksaray da Konya'nın ilçesiydi. Konya Selçuk ise zengin bir üniversite. Aksaray'a verip hayır işledik. Yoksa üniversiteyle bir ticari ilişkimiz yok” yanıtını verdi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEHMET 2018-12-30 16:15:24

750 Bin arabaya vermek nedir be! Binemedin dimi normal bir arabaya bitmediniz bitmiceksiniz.

Avatar
ayakkabı kutusu 2018-12-30 15:27:37

nelere şahit olduk bu ülkede.bu ne ki, hee sırada kurban paralarının kokusunun çıkması var, o da yakındır

Avatar
AKADEMI 2018-12-30 14:47:37

Artık bıktık. bu tür rektör ve bürokratlardan. Kutsal kelimelerin içini bosaltiyorlar. Sanki REIS'e gizli saldırı yapıyorlar. En önemlisi bunlar görevde kaldıkça vehamet büyüyor. Seçimler yaklaştıkça bunlar artacaktır.

Avatar
Arda 2018-12-30 18:39:36

Normal kardeşim bir önceki Hüseyin efendi makam arabasını gariban memurun promosyon paraları aldı kim hesap sordu fetoya uşaklık yaptı kim hesap sordu hala utanmadan kurumda görev yapıyor niye dünürü bakan diye bumudur devletçilik neden hesap sorulmadı insan kahroluyor bu adamları hala kurumlarda görünce

Avatar
Cemk 2018-12-30 18:54:08

Yiyin gardaşım yiyinnnn yarınlar yokmuşcasına yiyin