banner388

Zehirli balık 45 TL'den satılıyor

Dışı zehirli, içi lezzetli olan iskorpit balığı 45 TL'den satılıyor.

Zehirli balık 45 TL'den satılıyor

Dışı zehirli, içi lezzetli olan iskorpit balığı 45 TL'den satılıyor.

10 Mayıs 2018 Perşembe 09:37
Zehirli balık 45 TL'den satılıyor

Karadeniz'de avlanan ve pek rağbet görmeyen iskorpit balığının dışının zehirli olması vatandaşları ürkütüyor. Dışının zehirli olduğu kadar içi lezzetli olan balık Sinop'ta 45 TL'den alıcı buluyor.

Balıkçı İbrahim Gündoğdu, “Mevsim çarpan (iskorpit )mevsimi. Balık yasağından sonra dip avlarından gelen çarpan balıklarımızı, iskorpit balıklarımızı, literatürde iskorpit diye geçer ama bizim halk dilimizde çarpan diye adlandırırız. Çarpanların sırtlarında uyuşturucu zehirleri vardır. Biz bunları temizliyoruz. Alıyoruz. Daha sonra derisini de soyup halkımıza sunuyoruz. Dip avlarımızdan hamsilerimiz geliyor bu mevsimde. Hamsi, barbun, tekir, istavrit balıklarımız dip avlarımızdan geliyor ve halkımıza satıyoruz” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ATSIZ 2018-05-10 10:25:09

Çorbası güzel olur ama bilen birinin balığı temizlemesi lazım. Aslında dışı tamamen zehirli değildir. Sırtındaki dikenleri batınca zehirler. Öldürmez ama süründürür. Bas bas bağırtır adamı saatlerce.