banner388
banner390
banner410
banner408

Yüz yüze sınavlar ertelendi! 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze sınavların ertlenediğini karne notu için sınavların sömestr tatili sonrasına bırakıldığını açıkladı. 

banner269

Yüz yüze sınavlar ertelendi! 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze sınavların ertlenediğini karne notu için sınavların sömestr tatili sonrasına bırakıldığını açıkladı. 

25 Aralık 2020 Cuma 13:00
Yüz yüze sınavlar ertelendi! 

Koronavirüs pandemisi nedeniyle vakaların ve ölümlerin artmasıyla birlikte tedbirler kapsamında açılan okullar tekrar tatil edilmişti. Sınavların nasıl gerçekleştirileceği konusunda öğretmenler, öğrenciler ve velilelerde meraklanırken Bakan Selçuk tarafından açıklama yapıldı.

SINAVLAR SÖMESTR TATİLİ SONRASINA BIRAKILDI

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Sevgili öğrencilerimiz;

Biz eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil; sizleri bilgiyle yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için varız. Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır. Sınavların başka bir amacı yoktur. Eğer bugün bir öğrenme kaybınız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler hayatınız boyunca karşınıza çıkar.

Bu yıl, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Süreç hızlı değişiyor; kararlar uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz.

Lütfen, siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz. Güzel bir gün diliyorum"

KARNE DAĞITILMAYACAK

Ayrıca Bakan Selçuk yüz yüze sınav yapılmayan öğrencilerde performans ödevlerinin geçerli olacağını vurgularken not ortlamalarının bu unsura göre belirleneceğini dile getirdi. Öğrencilere karne dağıtımı ise gerçekleştirilmeyecek. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
CANBULAT 2020-12-25 16:16:15

MASKEYI BIR HALLEDIN DE ONLARI HALLEDERIZ

Avatar
Akif 2020-12-25 19:04:16

İyi olmuş ne öğrendilerde sınava girecekler