banner388

Yunaistan’ın Tavrı Siyasi Bir Karardır

Yunanistan’ın darbeci askerleri iade etmeme kararına Milli Savunma Bakanı’ndan açıklama geldi

Yunaistan’ın Tavrı Siyasi Bir Karardır

Yunanistan’ın darbeci askerleri iade etmeme kararına Milli Savunma Bakanı’ndan açıklama geldi

28 Ocak 2017 Cumartesi 14:20
Yunaistan’ın Tavrı Siyasi Bir Karardır

 15 Temmuz sonrası yaşanan olaylarda darbe teşebbüsünde bulunan kişilerin adalet önünde yargılanması kapsamında çalışmalar devam ederken Türkiye’de kaçan darbeci askerlerin Yunanistan’a sığınması konusu yakın zaman diliminde Türkiye gündeminde yer almıştı.

Yunanistan’ın darbeci askerleri iade etmeme kararının alınmasından sonra Milli Savuma Bakanı Fikri Işık’tan Yunan hükümetinin tavrıyla alakalı açıklamada bulundu. Yunanistan’ın almış olduğu kararı siyasi bir karar olarak niteleyen Işık, Yunanistan yüksek mahkemesinin vermiş olduğu kararın hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Siyasi bir karar

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık "Maalesef aylar süren yargılamanın sonunda Yunanistan'daki yüksek mahkemenin verdiği karar tam bir hayal kırıklığıdır. Açıkça söylüyorum, bu bir yargı kararı değildir, bu karar yargısal adalet dağıtan bir karar değildir. Bu karar siyasi bir karardır. Yunanistan, bu kararıyla terör ve terörizmle mücadelede ne kadar yanlış bir yolda olduğunu da ortaya koymuş oldu. Yunanistan'dan acilen beklediğimiz, bu yanlış ve haksız kararın bir an önce düzeltilmesi ve bu 8 kişinin behemehal Türkiye'ye iade edilmesidir." dedi

Türk yargısı önünde yargılanmaları gerekiyor

15 Temmuz darbe girşimi sonrası yurt dışına kaçan askerlerin geri iade edilmesi konusunda komşu Yunanistan’dan duyarlı bir davranış beklediklerini söyleyen Bakan Fikri Işık, söz konusu kişilerin Türk yargısı önünde yargılanmalarının gerekliliğine vurgu yaparken suçlu olup olmadıklarının burada netlik kazanmasının doğru bir şekli davranış olacağını dile getirdi.
 
 



 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.