banner388

Yeni seçim ve Sedat Peker anketi! Erdoğan bir ayda 4 puan kaybetti

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi haziran ayı anketini paylaştı. Ankette Sedat Peker iddiaları ve seçimler soruldu. Sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan mayıs ayına göre haziran 4 puan daha kaybetti.

Yeni seçim ve Sedat Peker anketi! Erdoğan bir ayda 4 puan kaybetti

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi haziran ayı anketini paylaştı. Ankette Sedat Peker iddiaları ve seçimler soruldu. Sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan mayıs ayına göre haziran 4 puan daha kaybetti.

07 Temmuz 2021 Çarşamba 13:32
Yeni seçim ve Sedat Peker anketi! Erdoğan bir ayda 4 puan kaybetti

Yöneylem Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin 26 bölge, 27 il, 230 noktada 3 bin 848 kişiyle yaptığı "Türkiye Siyaset Paneli" anketi sonuçları yayımlandı. Ankette 'Bu Pazar milletvekili seçimi yapılacak olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu soruldu. Kararsızlar ve oy kullanmayacaklar dağıtılmadan önce seçmenin yaklaşık olarak yüzde 29’u AK Parti’yi, yüzde 22’si CHP’yi, yüzde 11’i İyi Parti’yi, yüzde 9’u HDP’yi ve yüzde 7’si MHP’yi destekleyeceğini ifade etti. Yeni kurulan partilerden DEVA Partisi’nin oy oranı yüzde 1,2 seviyesinde. Kararsızlar ise önceki aya göre 4 puanlık düşüşle yüzde 10,2 olarak ölçüldü.

Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ortaya çıkan tablo. 

Araştırmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a “asla oy vermem” diyenlerin oranı Yüzde 50.4 çıktı. Şubat ayındaki araştırmada bu oran yüzde 43'tü. Erdoğan’a kesinlikle oy veririm diyenlerin oranında geçen aya göre 4 puanlık bir azalma oldu.

"Önümüzdeki pazar Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu yapılsa Erdoğan'a mı muhalefetin adayına mı oy verirsiniz" sorusuna yüzde 47 'Muhalefetin adayı', Yüzde 36 'Erdoğan' yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tura kalsa kime oy verirsiniz?' sorusunda en çok tercih edilen isim. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu. 

Araştırmaya katılanların yüzde 57.5'i parlamenter sisteme dönülmesini savunuyor. 

"Kendi oy verme davranışınız dışında cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazanır? sorusunu, 'Her durumda muhalefet' diye yanıtlayanların oranı yüzde 13.4, 'Doğru bir aday gösterilirse muhalefet' diye yanıtlayanların oranı yüzde 37 oldu (Toplam yüzde 50.4.). Erdoğan diyenlerin oranı ise yüzde 40.2'de kaldı

Seçmenin yüzde 50'si erken seçim isterken istemeyenlerin oranı yüzde 41.1.

Araştırmada Sedat Peker'in iktidara yönelik iddiaları da soruldu. Ankete katılanların yüzde 58'i İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarının tatmin edici olmadığı görüşünde. 

Soylu'nun istifa etmesi gerektiğini düşünenlerin oranı yüzde 50.3. 

Toplumun yüzde 51.2'si Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Soylu'yu görevden alması gerektiğini düşünüyor.

Yüzde 51.2, Sedat Peker'in iddialarının iktidara olan oy desteğinde bir değişikliğe yol açacağı görüşünde. 

Haziran ayının en çok konuşulan konuları tablosu.

Ankete katılanların yüzde 72.3'ü Türkiye'nin durumunun geçen yıla göre daha kötü olduğunu düşünüyor.

Seçmenin yüzde 53.8'i Türkiye'nin daha da kötüye gideceği görüşünde.


Kaynak: Gazete Vatan
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.