banner388

Yeni Askerlik Sisteminin Detayları Belli Oldu

Yeni askerlik sistemi nasıl olacak? Diplomaya göre kaç ay askerlik yapılacak? Haberimizin detayında...

Yeni Askerlik Sisteminin Detayları Belli Oldu

Yeni askerlik sistemi nasıl olacak? Diplomaya göre kaç ay askerlik yapılacak? Haberimizin detayında...

15 Şubat 2019 Cuma 15:19
Yeni Askerlik Sisteminin Detayları Belli Oldu

Yeni askerlik sisteminin detaylarının netleşmeye başlaması ile birlikte askere gidecekler sistemi araştırmaya başladılar. Yeni askerlik sisteminin detayları nasıl olacak? İşte cevabı...

DİPLOMAYA GÖRE ASKERLİK

Daha önce diplomaya göre 4 yıllık üniversite bitirenler 6 aylık askerlik yaparken 2 yıl üniversite okuyanlar ve ilk okul mezunları 12 ay askerlik yapıyordu. Yeni sistemle birlikte 4 yıllık üniversite okuyanların 2-3 ay askerlik yapması ön görülürken  2 yıllık üniversite mezunlarının 4 ay, lise mezunlarının 6-9 ay ve ilköğretim mezunlarının ise 9-12 ay askerlik yapması kararlaştırıldı. Daha önceden üniversite mezunu olan ve yedek subaylık için uygun görülmeyen kişiler ise yedek subay askerliğini tercih edebilecek. Evli askerler için eş ve çocuklar da genel sağlık sigortası kapsamına alınacak.

BİTİRİLEN BÖLÜMÜN MESLEĞİ ASKERLİKTE YAPILABİLECEK

Meslek lisesi mezunları ve belirli mesleğe sahipler, askerliklerini mesleklerini icra ederek bitirebilecekler. Mesleklerini yapanlara ücret de ödenecek.
 

Son Güncelleme: 15.02.2019 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
samsun 55 gs 2019-02-16 09:35:16

ovundugumuz şanlı ordumuz vardı artık oda Allah rahmet eylesın yakında patates sogan gıbı askerde ıthal eder oluruz unuversteyı bıtırdım tam 2 ay yap gıt askerkerlık bır gencın sabrı ve hayatı en keskın ogrendıgı yerdır orda ne para ne dayı gecer sadece emır komuta neyse o gecer ıyıkı ben 18 ay o şanlı orduda askerlık yapmısın vatan herşeyın ustundedır