banner388

Yaylacılara kötü haber: Ceza kesilecek

Yayla dönüşü evlerinde malzeme bıraktığı tespit edilen kişilere ceza kesilecek.

Yaylacılara kötü haber: Ceza kesilecek

Yayla dönüşü evlerinde malzeme bıraktığı tespit edilen kişilere ceza kesilecek.

18 Eylül 2018 Salı 09:51
Yaylacılara kötü haber: Ceza kesilecek

PKK terör örgütü ile mücadele kapsamında yayla evlerinde tedbirler alınıyor. Yaylalardan göç başladıktan sonra muhtarlar ve jandarma tarafından evler kontrol edilecek. Evlerde teröristlerin kullanabileceği yaşamsal ve işlerine yarayabilecek malzeme bulunan ev sahiplerine cezai işlem uygulanacak.

Espiye Belediye Başkanlığı tarafından web sitesinde yayınlanan duyuruda şu ifadelere verildi;

"İlçemiz sınırlarında oba, yayla evlerinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarının barınmalarını kolaylaştıracak yaşam malzemeleri erzak ile işlerine yarabilecek her türlü malzeme (pil, akü, güneş paneli, elektrik kablosu, tüp, kazma, kürek, küçük ev aletleri vb.) bırakılmaması İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi gereği yaylaların boşaltılmasına müteakip muhtar ve jandarma devriyeleri ile kontrol edilerek emre uymayan ev sahipleri hakkında yasal işlem yapılacağı, ilgili kanun maddelerinde belirtilen hususlar dışında mera, yayla kışlaklara bina, ev ahır ve benzeri inşaat faaliyetlerinin yapımı yasak olup, izinsiz yapı ile mücadele tüm kamu görevlileri ve vatandaşlar gerekli hassasiyeti göstermesi yasağa uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağı tüm ilçemiz vatandaşlarına saygı ile duyurulur"
 

Anahtar Kelimeler:
PkkGiresunGiresun HaberYay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.