banner388
banner390
banner410
banner408

Yasakta nereler açık?

Yurt genelinde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında nereler saat kaça kadar açık olacak? İşte detaylar...

banner269

Yasakta nereler açık?

Yurt genelinde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında nereler saat kaça kadar açık olacak? İşte detaylar...

05 Aralık 2020 Cumartesi 13:01
Yasakta nereler açık?

4 Aralık Cuma akşamı saat 21.00 itibariyle hafta sonu uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Peki kısıtlamada vatandaşlar market, ekmek ve benzeri ihtiyaçlarını kaçla kaç arası temin edebilecek? Sokağa çıkma kısıtlaması saat kaçta sona erecek?

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN SAAT KAÇTA BİTECEK?

Türkiye genelinde sokağa çıkma yasağı 7 Aralık 2020 saat 5.00'da sona erecek. 

BAKKAL, MARKET, FIRINLAR

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede bakkal, market ve fırınlar için şu ifadelere yer verildi: "Sokağa çıkma kısıtlaması süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla belirtilen yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacaktır. Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasaplara ve kuruyemişçilere gidip gelebilecektir. Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve on-line sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir. Cumartesi ve pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacaktır " 

Özetle market, fırın ve bakkallar 10.00'da açılacak ve 17.00'da kapanacak. Vatandaşlar evlerine en yakın market, bakkal ya da fırına gidip ekmek alabilecek. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.